Markku Vengasaholle palkinto ammatillisesta huippuosaamisesta

Saimaan ammattiopisto Sampon konditoriaopettaja ja asiakasvastaava Markku Vengasaho on voittanut Euroopan komission ammatillisen huippuosaamisen palkinnon opettajien ja valmentajien sarjassa.

 

Vengasaho on muun muassa valmentanut opiskelijoitaan Taitaja-kilpailuihin ja luonut Etelä-Karjalaan konditoria-alan huippuvalmennusyksikön ja Mestari-kisälli-valmennusjärjestelmän, jossa alan opiskelijat, opettajat sekä yrittäjät ympäri Suomen verkostoituvat ja kehittävät uusia tuotteita.

– Olen todella onnellinen saamastani huomiosta. Haluan kiittää omaa perhettäni, koko työyhteisöäni ja yhteistyökumppaneita sekä kaikkia tukijoita. Aion jatkaa työtäni suurella intohimolla ja teen tätä työtä sydämelläni, Vengasaho kommentoi voittoaan.

 

Euroopan ammattitaitoviikkoja vietettiin 14.–18.10. Helsingissä. Niissä menestystä niitti myös Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia. Oppilaitoksen yrittäjyyden oppimismalli – ekosysteemi – valittiin Euroopan parhaaksi.

 

Euroopan komission vuosittaiset ammatillisen huippuosaamisen palkinnot ovat tunnustuksia hyvästä työstä ansioituneille opettajille, koulutuksenjärjestäjille ja työnantajille.