Laatua leffakasvatukseen

Koulukinokoulu-sertifikaatti innostaa Maunulan yhteiskoulussa ja Helsingin matematiikkalukiossa työskentelevää Juha-Matti Tammelaa.

Mikä on Koulukino?

Koulukino on elokuvakasvatusyhdistys, joka tuottaa opetussuunnitelmiin sidottuja elokuvakohtaisia oppimateriaaleja kaikille kouluasteille. Lisäksi se tarjoaa koulujen käyttöön kotimaisia lyhytelokuvia levittävän suoratoistopalvelun.

 

Miten olet hyödyntänyt Koulukinoa opetuksessasi?

Opetan lukion äidinkieltä ja kirjallisuutta, jossa käytän elokuvia esimerkiksi puheiden, keskustelujen ja väittelyiden aiheena sekä luku- ja kirjoitustaidon kokeiden audiovisuaalisena aineistona ja viittaustekniikkaa opettaessani.

 

Olet ollut kehittämässä koulukinokoulu-sertifikaattia. Mistä siinä on kyse?

Sertifikaatti on merkki siitä, että sen saaneessa koulussa toteutetaan laadukasta elokuvakasvatusta luontevana osana arkityötä. Sertifioitu koulu on sitoutunut järjestämään lukuvuoden aikana vähintään kaksi tilausnäytäntöä elokuvateatterissa ja hyödyntämään yhdistyksen oppimateriaaleja.

 

Koulunne testaa sertifikaattia parhaillaan. Miten pilotti on sujunut?

Erinomaisesti. Nyt meillä on entistä enemmän intoa viedä oppilaita elokuviin. Elokuvien käsittely on myös lisännyt oppiaineiden välistä yhteistyötä.

 

Miten sertifikaattia voi hakea?

Vapaamuotoisia hakemuksia voi jo lähettää Koulukinoyhdistykseen osoitteessa koulukino.fi. Niissä koulu kertoo, millä tavalla sen toiminta täyttää sertifikaatin kriteerit.