Koulukelauksia: Introvertti Laura loisti näytelmissä

Pappi ja Erätauko-säätiön toimitusjohtaja Laura Arikka ei halunnut olla huomion keskipisteenä mutta nautti musiikkiluokan kannustavasta ilmapiiristä.

Vanha espanjalainen hullu merikapteeni – tällainen hahmo on jäänyt Laura Arikalle parhaiten mieleen kaikista hänen kouluaikaisista näytelmärooleistaan.

– Merikapteeni oli kaikkea sitä, mitä en itse ollut. Minunlaiselleni kiltille ja introvertille oppilaalle näytelmissä, kuorossa ja orkesterissa esiintyminen oli vapauttavaa ja innostavaa, Laura muistelee.

Kaarinan Hovirinnan ala-asteen ja Veitenmäen yläasteen musiikkiluokilta Laura ammensi esiintymisvarmuutta, josta on ollut hänelle suuri apu myöhemmin työelämässä.

Laura oli niin sanottu hyvä oppilas. Peruskoulun päättötodistuksen keskiarvo oli yhdeksän paremmalla puolella.

– Minulla ei oikeastaan ollut inhokkiainetta. Erityisen paljon pidin historiasta, englannista ja kuvaamataidosta, hän muistelee.

Ruotsi oli vähiten mieluisa oppiaine, koska kieli tuntui Laurasta vaikealta. Hankaluus ei kuitenkaan ollut ylitsepääsemätön, sillä Laura lähti opiskelemaan ruotsiksi. Ensin vuodeksi muotoilua Yrkeshögskolan Sydvästiin ja sitten teologiaa Åbo Akademihin.

Ennen opintoja hän piti muutaman välivuoden.

– Tein töitä ja matkustelin. Reissuilla kiinnostukseni uskontoja ja kulttuureja kohtaan syveni.

Nyt Laura luotsaa Erätauko-säätiötä, joka haluaa rakentaa hyvää keskustelukulttuuria.

Koululla on Lauran mukaan merkittävä tehtävä vuorovaikutustaitojen opettamisessa nyt ja tulevaisuudessa. Parhaillaan Erätauko-säätiö kehitteleekin kouluille materiaalia keskustelutaitojen harjoitteluun.