Educan tunnelmat tallessa

Niittykummun koulun opet viettivät Educa-messuilla hulvattoman ja hyödyllisen iltapäivän. Tapasimme Educan kävijöitä kaverikuvien kuvauspisteellä.

Espoolaisesta Niittykummun koulusta Educaan oli suunnistanut hulvaton joukko, johon kuuluivat luokanopettajat Paula Havu, Kaisa Koli, Kati Kotamäki sekä erityisopettaja Katri Sarkio.

Kaisa Koli, Paula Havu, Kati Kotamäki ja Katri Sarkio tutkailevat valokuvaajan aikaansaannoksia. Kuvattavat saivat kuvan mukaansa.

Kuvassa käymisen perinne polkaistiin pystyyn viime vuonna. Tällä kertaa oltiin liikkeellä iloisella eläinteemalla.

Kaksikielisen koulun seinille löydettiin uudet Pohjoismaiden kartat sekä julisteet kestävästä kehityksestä englanniksi ja suomeksi.

Helsinkiläisen Roihuvuoren ala-asteen koulun luokanopettajat Henriikka Reima ja Noora Reinikainen sekä englanninopettaja Helmi Ryösä tulivat messuille mukavalla työporukalla haistelemaan tuulia ja etsimään ideoita. Kolmikko tutustui oppikirjasarjojen uutuuksiin sekä järjestöihin, joilta löytyi hyviä vinkkejä esimerkiksi tunne- ja globaalikasvatukseen.

Paula bongasi ideoita Liikkuvan koulun toimintaan ja teki päivän ennätyksen liikuntapelissä yhdessä Katrin kanssa. Kati keräsi reppuunsa vinkkejä, julisteita ja tarroja kielten opetukseen.

Kaisa onnistui voittamaan arvonnassa viime vuonna hienon repun, ja opettajat täyttivät innokkaasti arvontalappuja. Kati oli jopa hommannut leimasimen, jolla sai lätkäistyä yhteystiedot helposti arvontakuponkeihin.

– Syödä emme ehtineet muuta kuin kahmia karkkeja eri pisteiltä, ja iloksemme myös omenoita löytyi, Paula kertoo.

Tampereen ammattikorkeakoulun ammatillisen opettajankoulutuksen lehtori Kosti Nivalainen tapasi messuilla entisen opiskelijansa Maarit Niemisen, joka opiskeli ammatilliseksi opettajaksi työn ohella. Opiskelujen myötä Maaritille avautui uusi tehtävä asiakaskoulutuksen kehittäjänä työpaikassaan Oras-yhtiössä.

Entisiä kollegoita bongaliltiin ja Superparkin pisteeltä haettiin edulliset liput omille lapsille kotiinvietäväksi.

– Ehdimme kuin ehdimmekin kiertää koko alueen, vaikka lopussa meinasi tulla kiire. Perjantai oli hyvä päivä käydä Educassa, koska erityisesti viimeisten tuntien aikana väki vähenee ja pidot paranee. Tällä kertaa emme ehtineet juurikaan kuunnella luentoja, muutakuin ohimennen muutamia mielenkiintoisia puheenvuoroja.

Lastentarhanopettaja Kiia Aalto ja luokanopettaja Heikki Aalto toivat kuvaan poikansa viisivuotiaan Oliverin ja vuoden vanhan Oscarin. Kiia haki tietoa lasten kehityksestä ja erilaisista oppijoista, Heikkiä kiinnostivat elokuvakasvatus ja näppäilytaitojen opettaminen. Oscaria ihastutti uusi lelu ja Oliver jaksoi, kun löysi välillä jonkun urheilupelin tai suklaapisteen.

Kaverikuvia Educassa otti Seppälän koulukuvat.