Amis meni elokuvajuhlille

Oma lyhytelokuvanäytös, reportaasi ja elokuvantekijöiden videohaastatteluita. Tätä kaikkea on Stadin ammatti- ja aikuisopiston ja Tampereen elokuvajuhlien yhteistyö.

Maaliskuun alussa järjestetyillä festivaaleilla ammattiopistolla oli tänä vuonna ensimmäistä kertaa oma näytös, jossa esitettiin opiskelijoiden tekemiä lyhytelokuvia. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun suomalaisella toisen asteen oppilaitoksella on oma näytös vastaavan tasoisella elokuvafestivaalilla.

Projektiin osallistui parikymmentä media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto-opiskelijaa.

Opettajan näkökulmasta yhteistyö on palkitsevaa. Sen kautta kaikki opiskelijat saavat koulutussopimuksen ja tekevät töidensä pohjalta näytön, kertoo mediatuotannon opettaja Tuuli Vuorinen-Oras. Projektissa opiskeltava tutkinnon osa on dokumentaarinen tuotanto.

– Tässä täyttyy koulutuksen asiakaslähtöisyys ja työelämälähtöisyys. Ja onhan tämä opiskelijalle mahtava tilaisuus saada kontakteja sekä nähdä, mitä elokuvajuhlilla on tarjolla.

Opiskelijat tekivät elokuvantekijöistä videohaastatteluita, joita jaetaan elokuvajuhlien somekanavissa. Opiskelijat tekivät myös reportaasin, joka esitettiin Kiasmassa Tampereen parhaat -elokuvanäytöksen yhteydessä.