Kiittelet Ylöjärven kaupungin uutta henkilöstöjohtajaa hyvin sujuneista paikallisten erien palkkaneuvotteluista. Millainen neuvotteluprosessi oli?
Aloitin tänä syksynä 35. vuoteni Juko:n edunvalvontatyössä, eikä näin hyvin sujunut prosessi ole ollut itsestäänselvyys aiempina vuosina.
Olin heti yhteydessä Mira Hirvonen-Yliseen, kun hän aloitti työnsä henkilöstöjohtajana elokuussa. Hän laati neuvottelusuunnitelman ja -aikataulun, joka toimi täsmällisesti.
Perustimme työryhmät yleissivistävälle opetukselle ja varhaiskasvatukselle sekä lisäksi yhdistetyn työryhmän. Olimme henkilöstöjohtajan kanssa näissä kaikissa mukana.
Myös jälkipyykki tarkastusvaiheineen ja toimeenpano olivat ajallaan.
Olen tohkeissani ja iloissani, että kaikki meni hienosti maaliin.
Mitä hyvin sujuneista neuvotteluista seurasi?
Nyt syntynyt molemminpuolinen luottamus on hyvä pohja tuleville neuvotteluille.
Joistain asioista saatetaan neuvottelutilanteessa olla eri mieltä, mutta olennaista on pyrkiä yhteiseen tavoitteeseen eli Ylöjärven kaupungin ja sen henkilöstön etuun.
Neuvottelutuloksesta ei ole kuulunut soraääniä. Päätimme yhteistyössä painottaa rahanjaossa tällä kierroksella maltillisesti varhaiskasvatusta.
On kuitenkin tärkeää, että kaikki opettajaryhmät saavat jotain, joten päädyimme jakamaan kaikille myös tasaeräosuuden.
Mitä muut voivat oppia neuvotteluistanne? Mitä kehitettävää jäi?
Aloitimme työt ja keskustelut ajoissa, vaikka emme olleet vielä saaneet OAJ:n ja Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT:n ohjeita paikallisiin neuvotteluihin.
Näin olimme valmiita, kun neuvottelut alkoivat.
Aikatauluttamisessa on syytä huomioida kunnallinen byrokratia. Esimerkiksi neuvottelutuloksen lopulta vahvistavan kaupunginjohtajan kalenteri voi olla hyvin täynnä.
Paikallisyhdistyksen hallitus teki tavoitteenasettelua varten jäsenkyselyn. Olisi ollut hyvä laittaa vielä palautekysely, jossa olisi kysytty mitä mieltä jäsenet olivat tavoitteista ja niiden toteutumisesta. Seuraavalla neuvottelukierroksella sitten.