Kriisin ratkaiseminen vaatii johtajuutta, neuvotteluja ja kompromissikykyä

Työlainsäädäntöä ja sosiaaliturvaa koskevat hallitusohjelman esitykset ovat herättäneet isoa huolta palkansaajissa. Vaikka julkisen talouden tasapainottaminen ja työllisyysasteen nostaminen ovat tarpeen, maan hallituksen tavoitteet eivät niitä kaikilta osin tue.

OAJ on aktiivisesti pyrkinyt vaikuttamaan poliittisiin päättäjiin – olemme esittäneet neuvotteluja ja tasapainoisia ratkaisuja jäsenillemme kriittisiin työelämäkysymyksiin.

Kantamme ovat olleet laajasti esillä myös mediassa.

 

Kynnys poliittisiin työtaisteluihin on OAJ:ssä erittäin korkea. Emme vastusta maan hallitusta emmekä tee puoluepolitiikkaa. Toimimme aina jäsenten etu edellä.

Jäsenemme antoivat vahvan tuen lailliselle lakolle tammikuussa tehdyssä kyselyssä. Varhaiskasvatuksen vastaajista 87 prosenttia oli valmiita lakkoon, kaikista vastanneista valmius oli 82 prosentilla.

Jäsenkysely tukee näkemyksiämme siitä, että erityisesti vientivetoista työmarkkinamallia, määräaikaisten aseman heikentämistä, aikuiskoulutustuen lakkauttamista ja ensimmäisen sairauspäivän palkattomuutta emme hyväksy.

 

Jäsenemme antoivat vahvan tuen lailliselle lakolle.

 

OAJ järjesti 31. tammikuuta historiallisen poliittisen lakon varhaiskasvatuksessa pääkaupunkiseudulla.

Lakon rajaukseen vaikuttivat lainsäädäntö, tarkoituksenmukaisuus ja vaikuttavuus. Viranhaltijat eivät voi osallistua poliittiseen lakkoon.

Valtavan suuri kiitos niin lakossa olleille kuin kaikille sitä tukeneille jäsenillemme!

 

Työmarkkinoiden umpisolmu ratkaistaan pragmaattisuudella ja johtajuudella – tätä kaivataan nyt erityisesti maan hallitukselta.

Vallitseva tilanne ei ole jäsentemme eikä Suomen etu.

 

 

Katarina Murto on OAJ:n puheenjohtaja.

» katarina.murto@oaj.fi

X:ssä @KatarinaMurto