Terveisiä arjesta: Jaksamista aikuisten oikeesti

Opetusalan työolobarometri on kertonut huolestuttavaa tarinaa opettajien työssäjaksamisesta. Kun uusi lukuvuosi käynnistelee itseään, kuljettaa moni opettaja mukanaan ajatusta ”miten tämäkin vuosi oikein jaksetaan?”

Onneksi huolet eivät ole menneet kuuroille korville. Työnantajat ovat yhdessä päättäneet, ettei jatkossa työhyvinvointiongelmaa voida enää ratkoa vain huutelemalla työntekijöille “yrittäkää nyt jaksaa”.

Pitkän ja kalliin hanketyön tuloksena kunnat ovat nyt valmistautuneet lähtemään lukuvuoteen 2022–2023 uudella sloganilla “yrittäkää nyt oikeesti jaksaa”.

“Ollaan saatu vähän palautetta, että opettajista tuntuu, ettei me otettais ihan vakavissaan heidän hyvinvointiaan. Tällä uudella kampanjalla me halutaan viestiä, että me tehdään ihan oikeesti kaikkemme teidän puolesta”, työnantajan edustaja taustoittaa uutta mottoa.

 

Suuntaviivoja kampanjalle on edustajan mukaan haettu nuorten mielenterveyspalveluiden hoitamisesta.

“Kyllä nuoretkin ovat hienosti yrittäneet jaksaa. Liekö sitten opettajien taidokkaan yrittäjyyskasvatuksen tulosta”, edustaja kehaisee maireana.

Toimenpiteitä? Siis me tehtiin tää slogan.

Uteluihin kampanjaan liittyvistä toimenpiteistä edustaja toteaa “Toimenpiteitä? Siis me tehtiin tää slogan. Me tulostetaan myös paljon julisteita, joissa tää lause komeilee. Niitä voi sitten laittaa päiväkotien ja koulujen ilmoitustauluille. Lisäksi ollaan otettu tästä myös ohjenuora itsellemme. Esimerkiksi monessa kunnassa ihan oikeesti yritetään maksaa jatkossa palkat oikein.”

 

Myös jatkoa kampanjalle on jo suunniteltu. Jos työssäjaksaminen ei tällä vielä parane, ollaan kunnissa valmiita laittamaan kaikki peliin kehotuksella “yrittäkää nyt aikuisten oikeesti jaksaa”.

“Tää me ollaan julisteiden sijaan valmiita jopa lähettämään kaikille ihan henkilökohtaisesti työsähköpostiin”, työnantajan edustaja toteaa ylpeänä.

 

Aleksi Vehmassalo on varhaiskasvatuksen opettaja, joka ihan oikeasti yrittää jaksaa yrittää.