Aleksi Vehmassalo: Nollatoleranssi

Todella kurjaa kuulla, että heti näin lukuvuoden alussa lapsenne on kokenut kiusaamista. Meillähän on täällä nollatoleranssi kiusaamiselle, joten tulemme käymään pelisääntökeskustelun muiden lasten kanssa.

He ovatkin olleet opettajia, jotka ovat kohdelleet häntä epäasiallisesti? Pahoittelen tätä ja vakuutan, ettei tällaista voi tapahtua uudestaan. Meillä on täysi nollatoleranssi kaikkea epäasiallista käytöstä kohtaan.


Olette siis olleet
asiasta yhteydessä jo viime lukuvuonna ja nyt tämä tapahtui nimenomaan uudestaan? Siinä tapauksessa en usko, että olen ollut tietoinen tästä opettajien aiemmasta toiminnasta.

Mutta jos olen ollut tietoinen, ovat nämä kommentit varmasti olleet vain huumoria.

Mutta jos ne eivät ole olleet huumoria, ovat opettajat varmasti pyytäneet jo anteeksi näitä puheita.

Mutta jos he eivät ole pyytäneet anteeksi näitä puheita, on niistä varmasti jo sen verran pitkä aika, että tikulla silmään sitä, joka vanhoja muistelee.

Mutta jos niistä ei ole pitkä aika, niin irtisanoudun nyt ja tulevaisuudessa kaikista näistä kommenteista ja niin tulen myös heiltä vaatimaan.

Mutta jos he eivät irtisanoudu näistä kommenteista, tulemme pitämään pelisääntökeskustelun, koska meillä on täysin tinkimätön nollatoleranssi epäasiallista käytöstä kohtaan.


Ei siis riitä
puheista irtisanoutuminen vaan heidät pitäisi irtisanoa? Vakuutan, ettei tälle ole tarvetta.

Olenko nimittäin jo sanonut, että meillä on nollatoleranssi kaikkea kiusaamista ja epäasiallista käytöstä kohtaan? Myös he ovat tähän sitoutuneet, joten minulla on täysi luottamus heihin.

Sitä paitsi on tärkeää tuomita kaikki ääripäät: äärikiusaajat ja äärikiusatut.

Joten eiköhän tämä ole tällä selvä. Nyt täytyy keskittyä siihen, että meillä on tosi hyvä opetussuunnitelma.

 

Aleksi Vehmassalo on varhaiskasvatuksen opettaja, joka pohtii mitenköhän Suomen hallituksen nollatoleranssilinja rasismia kohtaan toimisi kasvatuksen ja koulutuksen alalla.

 

Lue samasta aiheesta

Kolumnit ja Pakinat

Otto Kallioranta: Haju paljasti pahanteon

20.11.2023
Kolumnit ja Pakinat

Heli Kamaja: Kirjeenvaihtoa ja tulkintoja

23.10.2023
Kolumnit ja Pakinat

Micaela Morero: Ystävällisin terveisin

25.09.2023