Tästä me tykättiin – lukuvuosi päättyi ja jotain meni hyvinkin

Opettaja-lehti kysyi kolmelta opettajalta, mikä asia tänä lukuvuonna tiivisti ryhmähenkeä työyhteisössä. Koulutusleikkaukset kurittivat erityisesti ammatillisia oppilaitoksia, mutta hyviäkin uutisia löytyi.

Kimppakyyti lähensi

Äidinkielenopettaja Juuso Korhonen, Kankaisten koulu Kangasniemi

Valmistuin lokakuussa ja tulin vuoden alusta Kangasniemelle vuorotteluvapaan sijaiseksi. Uuteen työyhteisöön oli helppo sujahtaa.

Vajaan tunnin automatkoilla Jyväskylästä Kangasniemelle työkaverit ovat tulleet tutuiksi ja läheisiksi. Kimppakyydissä puidaan myös työasiat, eikä niitä tarvitse kantaa kotiin.

Kankaisten koulussa opettajien lämmin ryhmähenki heijastuu koko koulutyöhön. Tällaisessa työyhteisössä viihdyn.

 

Opettajia palkattiin lisää

Valokuvauksen vastuuopettaja Anu Akkanen, Lahden ammattikorkeakoulu

Raskaiden yt-vuosien jälkeen meillä on ollut toiveikas kevät. LAMKiin rekrytoitiin pitkästä aikaa useita uusia opettajia.

Nyt meillä on myös viestinnän yliopettaja. Hän vastaa alan opetuksen kehittämisestä ja koordinoi koko viestintää, johon kuuluvat graafinen suunnittelu, mediasuunnittelu ja valokuvaus.

Meillä on hyvä henki ja vahva draivi päällä. Syksyllä muutamme uudelle kampukselle.

 

Punttiporukka toi energiaa

Opinto-ohjaaja Eija Syrjälä, Vantaan ammattiopisto Varia

Habaryhmä on tuonut valtavasti lisää energiaa. Jaksan työssäni paljon paremmin ja olen hyväntuulisempi kuin ennen.

Treenaamme viiden opettajan kanssa säännöllisesti koulumme kuntosalilla toinen toistamme kannustaen. Tapaamme salilla jo ennen aamuseitsemää ainakin kolme kertaa viikossa.

Habaryhmässä kunto kasvaa ja fiilis kohenee. Keksimme muutakin kivaa tekemistä ja nauramme paljon. Syksyllä treenit jatkuvat.