Ope suosittelee: Tunnetaitoja ja korona-ajan näkymiä

Tästä opin
Pienille lapsille suunnatussa tunnetaitokirjassa on oivaltava kuvitus.
Kiukuttelevan pikku Piipatin tarina on kirjoitettu taitavasti. Se auttaa vaivihkaa lasta tunnistamaan kiukuttelun syytä ja keinoja rauhoittua. Lopussa on aikuiselle tietoa lapsen ja aikuisen omien tunteiden käsittelemisestä kiukkutilanteissa.
Kirjan kirjoittaja, ystäväni, on pappi ja terapeutti. Saman kirjoittajan Vanhempien kiukkukirja sopii huoltajille ja opettajille.
Heli Pruuki ja Anita Polkutie (kuvitus): Prinsessa ja herne nenässä. Lasten keskus 2020.

 

Tähän haluan tarttua
Olen kotoisin Lohjalta ja ollut kesätöissä Raumalla. Molemmissa on keskiaikainen kivikirkko. Siksi Hattulan keskiaikaisen kirkon taidemaalareista kertova romaani kiinnostaa.
Vanhojen kirkkojen seinämaalaukset kertovat Raamatun tarinoita. Jokainen keskiaikainen kirkko on omanlaisensa ja voin suositella niihin tutustumista.
Kesämökkikuntani Sastamalan Tyrvään Pyhän Olavin kirkon modernit seinämaalaukset kertovat siitä, että kirkko elää ajan mukana.
Anneli Kanto: Rottien pyhimys. Gummerus 2021.

 

Tästä innostun
Tämä kirja lähti liikkeelle Facebook-ryhmästä. Kun ihmiset eristäytyivät koronan vuoksi kotiinsa, he alkoivat ottaa ikkunanäkymästään valokuvia, jotka koottiin kirjaksi.
Kuvat on luokiteltu aiheittain. Jotkut kuvaajista ovat kirjoittaneet, miksi kirjaan valittu kuva on heille tärkeä. Vaikka otoksista näkee, etteivät ne ole ammattilaisten työtä, ne ovat houkuttelevia kuin matkaoppaassa.
View From My Window 2021. Created by Barbara Duriau. viewfrommywindow.world

 

Vinkit antoi mäntsäläläisen Riihenmäen koulun rehtori Saija Hellström. Häntä inspiroivat äänikirjat, joita hän kuuntelee kävellessään työmatkat. Viimeksi kuuntelussa oli Rosa Liksomin Hytti nro 6.