Kiertueelta perinnöksi kontakteja

Kun OAJ on the Road -kiertue pistäytyi Turussa, vierailupäivän järjestäneet yhdistystoimijat saivat rautaisannoksen tietoa, intoa edunvalvontatyöhön sekä uusia kontakteja mediaan ja päättäjiin.

– Oli huippupäivä ja paljon hyviä kohtaamisia. Saimme esittäytyä ja kertoa, keitä olemme, Varsinais-Suomen alueyhdistyksen puheenjohtaja Merja Alitalo kommentoi.

Päättäjätapaamisessa puhutti erityisesti kolmiportainen tuki, joka on Turun poliitikkojen ja virkamiesten mielestä kunnossa.

– Opettajia piinaa kuitenkin riittämättömyyden tunne, ja he toivoivat joko pienempiä opetusryhmiä tai luokkiin useampia opettajia, kertoo Alitalo, joka työskentelee kotitalousopettajana Piispanlähteen koulussa Kaarinassa.

 

Moni arvosti sitä, että tien päälle lähti myös puheenjohtaja Olli Luukkainen. Topeliuksen koulussa oppilaat ja opettajat pääsivät tenttaamaan puheenjohtajaa kouluvierailun aikana.

Iltatilaisuudessa Luukkainen kertoi valmistautumisesta kevään neuvottelukierrokselle, ja hyvinvointivalmentaja Reetta Viinanen valoi opettajiin voimaa ja rohkeutta.

– Reetta puhui rohkeushypystä. Minulle rohkeutta on se, että uskallan pistää itseni peliin kohtaamisissa oppilaiden, huoltajien ja kollegoiden kanssa, Alitalo sanoo.

Alueyhdistys hoiti On the Road -päivän järjestelyt yhdessä OAJ:n Turun paikallisyhdistyksen kanssa.

– Samalla loimme pohjaa yhteiselle vaikuttamistyölle, sillä alueyhdistyshän on olemassa paikallisyhdistyksiä varten.

Turku oli OAJ on the Road -kiertueen neljäs pysäkki. Muita olivat Kajaani, Mikkeli, Sodankylä, Kauhajoki ja Espoo.