3d visualisoi oppimista Keudassa

Keudan ammatillisen koulutuksen lisätyn todellisuuden ratkaisut on palkittu Vuoden digitaalisin teko -kilpailussa. Tuomariston mukaan Keudan ratkaisu sopii hyvin nykyajan oppimiseen, joka ei ole vain valmiin sisällön omaksumista vaan tiedon rakentamista.

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymässä Keudassa alettiin hyödyntää lisättyä todellisuutta ja kolmiulotteista mallintamista, kun oppilaitos aloitti yhteistyön kasvuyritys 3D Bearin kanssa 2016.

Lisätyllä todellisuudella voi rikastaa opiskelua esimerkiksi taide-, puutarha-, sisustus- ja autoaloilla.

– Kun opiskelijani suunnittelevat esimerkiksi huoneiston uudistamista, he voivat käyttää apuna 3d-tekniikkaa. He voivat piirtää tietokoneella 3d-kuvia vaikkapa huonekaluista ja nähdä ne sijoitettuna valitsemaansa tilaan. Tämä auttaa opiskelijoita visualisoimaan ideoitaan aidoissa ympäristöissä, sisustajaopiskelijoita opettava Teppo Vahteristo kertoo.

Enimmäkseen lisättyä todellisuutta on käytetetty älypuhelin- tai tablettisovelluksen avulla.

– Opetamme myös perinteisiä remonttitaitoja kuten maalausta ja tapetointia, mutta tietokonemallinnus toimii hyvänä apuna.

 

Digitaalisin teko -kilpailun voittajat valittiin avoimessa verkkoäänestyksessä. Julkishallinnon sarjassa äänestyksessä oli kolme tuomariston valitsemaa finalistia.

Kilpailun järjesti it-yritys Atea Finland.