Ope suosittelee: Musiikkikasvatusta ja värien hehkua

Tästä opin
Sain kollegaltani vinkin tästä kirjasta, jota aion käyttää eskariryhmässäni. Siinä perustellaan, miksi musisointi lasten kanssa on tärkeää. Samoin käydään kattavasti läpi, mitä kaikkea musiikkikasvatus varhaiskasvatuksessa on. Minua viehättävät erityisesti kuvaukset siitä, kuinka musiikkia voi opettaa pienillä jutuilla. Musiikki on paljon muutakin kuin soittamista ja laulua. Kirjassa on hyviä vinkkejä ja valmiita ideoita ja malleja, joita voin soveltaa lasten kanssa.
Marika Luokkala: Musiikin varhaiskasvatuksen käsikirja Musiikkimatkailijoille. Suomen musiikkimatka 2018.

 

Tähän haluan tarttua
Molli-kuvakirjat käsittelevät tunteita ja kertovat niistä kivasti. Lokakuussa ilmestynyt uusin Molli antaa avaimet koti-ikävän käsittelemiseen ja uuden ja vieraan kohtaamiseen. Pelokas Molli uskaltautuu kotipihan ulkopuolelle. Olen huomannut, että Molli-kirjojen kanssa lasten on todella helppoa puhua tunteista. He hiljenevät, kun näytän heille kirjan kuvia – ja rakastan näitä kuvia itsekin. Mollien tekijä on kuvataideopettaja ja kuvataiteilija.
Katri Kirkkopelto: Molli ja maan ääri. Lasten keskus 2019.

 

Tästä innostun
Pidän erittäin paljon kuvataiteista ja historiasta ja luen mielelläni tositapahtumiin perustuvia kirjoja. Kuvataiteilija Sigrid Schaumanin elämäkerta on kiinnostava, ja olihan 101-vuotiaaksi eläneen taiteilijan elämä mielenkiintoinen. Olen nähnyt hänen teoksiaan ainakin Oulun taidemuseossa. Pidän erityisesti hänen tavastaan käyttää värejä ja luoda maalauksiin tunnelmaa.
Camilla Granbacka: Taide ja tunteet. Sigrid Schaumanin elämä (Suom. Liisa Kasvio). Signe ja Ane Gyllenbergin säätiö ja Parvs 2019.

 

Vinkit antoi Raahen Antinkankaan päiväkodin Eskarit-ryhmän varhaiskasvattaja Elisa Haikara. Häntä inspiroi kuvataide – ja tällä hetkellä nimenomaan teokset, joissa on käytetty voimakkaita, kirkkaita värejä.