OAJ:n jäsenetu vauhditti asuntokauppaa

Saana Alatarvas neuvotteli OAJ:n jäsenedun turvin edullisen lainan nelihenkisen perheensä ensiasuntoa varten.

Helsinkiläisessä kerrostalokolmiossa tuoksuu uusi maali. Lastenhuoneen seinä on saanut uuden hennon liilan värin My little pony -piirroshahmon innoittamana.

Olohuoneessa on hillittyä harmaata ja valkoista. Tästä tulee Saana Alatarvaksen nelihenkisen perheen uusi koti elokuun lopussa.

Saana työskentelee lastentarhanopettajana Kontulan päiväkodissa Helsingissä. Juuri nyt hän on äitiyslomalla.

Asuntokaupat Saana solmi vuosaarelaisesta 1960-luvun kerrostalokodista toukokuun lopulla.

– Kaikki tapahtui hirveän nopeasti. Ihan huimasi, että nyt tässä ostetaan uutta kotia.

 

Ennen ostotarjouksen tekemistä Saana ja hänen puolisonsa kilpailuttivat useita eri pankkeja parhaan asuntolainan löytämiseksi.

– Dansken jäsenetu oli jäänyt minulle mieleen Opettaja-lehden jutusta. Danskesta lopulta myös saimme kaikkein edullisimman lainatarjouksen. Lainan marginaali oli selvästi pienempi kuin toiseksi parhaan tarjouksen, Saana sanoo.

Danske-pankki tarjoaa kaikille OAJ:n jäsenille alennuksen asuntolainan marginaalista. Alennuksen saa sekä uuteen lainaan että pankkia vaihtaessa vanhaan lainaan.

Danske ei peri lainasta toimitusmaksuja tai järjestelypalkkioita. OAJ:n jäsenet saavat myös lyhennysvapaita ilman kuluja.

Ihan huimasi, että nyt tässä ostetaan uutta kotia.

Asuntonäyttö oli sunnuntaina, ja maanantaina perhe sai suullisen lainalupauksen Danskesta, puolen tunnin puhelinneuvotteluiden jälkeen.

– Tarjouksen asunnosta teimme perjantaina, Saana kertaa tapahtumia.

Uusi asuntolaina tiesi Saanalle pankin vaihtamista. Vaihdos ei ollut kynnyskysymys, ja tilien siirtäminen sujui hänestä vaivattomasti.

 

Vielä hetken Saana, puoliso ja heidän kaksi pientä tytärtään asuvat kivenheiton päässä uudesta kodista kaupungin vuokra-asunnossa.

– Nyt maksamme saman verran vuokraa kuin tulevaisuudessa uudesta kodista yhtiövastiketta ja lainanlyhennystä. Onhan se järkevämpi maksaa omaa kuin vuokraa. Lasten syntymän jälkeen sitä on alkanut ajatella, että tytöille olisi mukava jättää sitten joskus vähän perintöäkin, Saana naurahtaa.

Uudessa kodissa Saanan mielestä parasta on toimiva pohjaratkaisu ja sijainti. Lapset mahtuvat leikkeineen oikein hyvin yhteiseen huoneeseen. Leikkipuisto, päiväkoti ja koulu ovat lähellä.

Hyvä asia on myös se, että tiedossa ei ole suuria remontteja. Putkisaneeraus on tehty ja keittiökin on uudistettu vastikään.

– Katselimme sivusilmällä myynti-ilmoituksia parin vuoden ajan. Tuntui, että hyväkuntoiset asunnot menivät hetkessä. Remontin keskellä eläminen taas olisi ollut vähän liikaa pikkulapsiperheelle. Kun tämä tuli myyntiin, ajattelimme, että nyt pitää tehdä päätös nopeasti. Asunnon hinta–laatu-suhde oli kohdillaan, Saana kertoo.

 

Saana seuraa OAJ:n jäsenetuja lähinnä Opettaja-lehdestä. Hän hyödyntää säännöllisesti muun muassa Teboilin polttoainealennuksen. Ulkomailla museovierailuilla hän on myös vilautellut OAJ:n jäsenkorttia.