Turvaa ja seikkailua, elämistä hetkessä ja varautumista pahan päivän varalle – poimi parhaat jäsenedut!

Tiedätkö, mitä kaikkea saat, kun olet OAJ:n jäsen? Tästä listasta löydät maistiaisia. Tarkista koko kattaus OAJ:n nettisivuilta.

Pysy ajan tasalla

OAJ:n virkeä viestintä seuraa aikaansa ja vie opettajan työn ilot ja surut koko kansan tietoon. Tartu Opettaja-lehteen, poimi tuoreimmat uutiset nettisivuilta ja keskustele somessa. Sivisty sopimuksista, poimi arkeesi jaksamisvinkkejä ja pysy kärryillä myös muiden opettajaryhmien elämänmenosta.

Ymmärrä nykyisyyttä paremmin sukeltamalla historiaan. OAJ:n jäsenkortti avaa museoiden ovet ympäri Eurooppaa ilmaiseksi tai reippailla alennuksilla.

 

Ole turvassa

Jos töissä tai lomalla käy köpelösti, Turva auttaa. OAJ:n jäsenenä nautit vakuutusturvaa myös vapaa-ajan matkoilla ja tapaturmissa. Oikeusturvavakuutus rientää apuun esimerkiksi silloin, jos sinut sanotaan laittomasti irti tai työsuhdettasi ei jatketa vanhempainvapaan jälkeen.

Hyödynnä alennukset myös liikennevakuutuksesta ja muista Turvan vapaaehtoisista vakuutuksista. Kilpailuta vakuutuksesi Turvassa, saat hyvän tarjouksen.

Vakuutusnumerosi löytyy jäsenkortista, joka toimii myös matkavakuutuskorttina.

 

Ota rennosti

Opettajalla on rankka työ ja fiksut huvit.

Miltä maistuisi lomaviikko Sallassa vaeltaen, Katinkullassa lasketellen tai Tampereen kylpylässä kellien? OAJ omistaa noin 700 lomaviikkoa Holiday Clubin lomakohteissa Suomessa ja Ruotsin Åressa, ja viikkovuokrat ovat alle puolet markkina- hinnoista. Sesonkiviikkojen saajat arvotaan, ja tänä vuonna joka toista arvontaan osallistunutta onnisti.

Eivätkä lomaedut siihen lopu. Jäsenenä pääset seilaamaan Eckerö Line -laivoilla Tallinnaan tarjoushintaan ja saat erityisetua Tallink Siljan asiakkuudesta.

A-lomat vuokraa akavalaisille lomaosakkeitaan Himoksella, Jerisjärvellä, Kopparössä, Tahkolla, Punkaharjulla, Vuokatissa, Rukalla, Levillä ja Vierumäellä. Voit myös varata huoneiston RCI-lomakeskuksesta, joita on yli 7 000 ympäri maailmaa.

 

Tee muutos

Liikaa stressiä, liikaa painoa? Jäsenetujen joukosta löytyy edullisia tarjouksia myös elämänmuutokseen. Ota avuksi sykevälimittaukseen perustuva Firstbeatin hyvinvointianalyysi, Keventäjät-palvelu tai Academy of Brainin verkkovalmennus vaikkapa ajankäytön hallinnasta tai päänsäryn selättämisestä.

Tai osallistu 20 prosentin alennuksella UP Partnersin työelämää käsitteleviin webinaareihin, joita vetävät psykologit, ravitsemusterapeutit, fysioterapeutit sekä tieteen, taiteen ja viihteen supervaikuttajat.

Käy ihmettelemässä jäsenetujesi runsautta memberplus.fi-osoitteessa ja rekisteröidy samalla palvelun käyttäjäksi.

 

Vaikutu ja vaikuta

Opettajankoulutuksen kehittämisohjelma, uusi varhaiskasvatuslaki, digitaitavat tutoropettajat, opettajan aseman turvaaminen ammatillisessa reformissa. Kun opettajan työhön liittyvät muutokset etenevät, ammattijärjestölläsi on näppinsä pelissä. OAJ on mukana koulutukseen liittyvän lainsäädännön valmistelussa ja välittää päättäjille punnittua tietoa päätösten tueksi.

OAJ edistää opettajan ammatin arvostusta ja kylvää sivistyksen siemeniä yhteiskunnallisille vaikuttajille muun muassa Sivistysakatemiassa yhdessä Opetushallituksen, opetus- ja kulttuuriministeriön ja Suomen Akatemian kanssa.

OAJ:n työmyyrät puurtavat puolestasi, mutta entäpä jos innostuisit vaikuttamaan ihan itse ja lähtisit mukaan paikallisyhdistyksen toimintaan?

 

Etsiydy Educaan

Viime tammikuussa opetusalan Educa-tapahtumassa vieraili 19 000 kävijää. Liity joukkoon ja merkkaa kalenteriisi päivämäärät 25.–26.1.2019. Tulevassa Educassa puhuttaa viestintä ja vuorovaikutus – sitähän opettaminen ja oppiminen on. Educassa kurkistetaan myös taiteen ja kulttuurin mahdollisuuksiin opetuksessa. Educan päätteeksi kannattaa lähteä seilaamaan OAJ-risteilylle tapaamaan tuttuja ja tutustumaan uusiin ihmisiin. Ole nopea: risteilymyynti alkaa Matkavekan nettisivuilla 5.10.2018 klo 9.

 

Liity seuraan

Kaukalopalloa, uintivuoroja, keppijumppaa, viininmaistajaisia, teatterireissuja, askartelukursseja tai pedagogisia kahviloita. Paikallis- ja opettajayhdistyksesi tarjoaa sinulle yhteisön, vertaistukea, koulutusta ja mielenkiintoisia tapahtumia. Ota onkeesi.

OAJ:ssä on yhteensä 283 paikallisyhdistystä sekä 371 opettajayhdistystä. Isommilla paikkakunnilla on paikallisyhdistys, joka kokoaa kaikki opettajat. Sen alla toimivat omat opettajayhdistykset esimerkiksi lastentarhanopettajille, yleissivistäville ja ammatillisille opettajille.

 

Tiedä oikeutesi

Osaatko lukea palkkakuittiasi? Tiedätkö oikeutesi ja velvollisuutesi opettajana?

Kurkkaa paikallisyhdistyksesi sivuilta, mitä koulutusta tänä lukuvuonna tarjotaan.

Nuoria opettajia varten on pyörinyt jo kaksi vuosikymmentä Nope-koulutus, ja nyt kokeneet opettajat ovat saaneet oman Kope-koulutuksen useilla alueilla.

OAJ on ahkera kouluttaja. Vuosittain sen järjestämiin koulutuksiin osallistuu yli 35 000 jäsentä. Koulutuksilla vahvistetaan opettajien yhtenäisyyttä ja tietämystä.

 

Pärjää pahoina aikoina

Työttömyyden varalta OAJ on vakuuttanut sinut Opettajien Työttömyyskassassa. Työttömyyskassan jäsenmaksu sisältyy järjestön jäsenmaksuun.

Etsi lisätietoa työttömyyspäivärahasta ja laske oman korvauksesi määrä Työttömyyskassojen yhteisjärjestön verkkosivuilla tyj.fi. Sivuilta löytyy tietoa myös vuorottelukorvauksesta ja koulutuspäivärahasta.

Muistathan, että työttömyysturva ja moni muu etu on tulos ammattiliittojen pitkäaikaisista ponnisteluista työntekijän aseman parantamiseksi.

Lue lisää:

oaj.fi -> Jäsenyys