Rastit ja maskotit kutsuvat liikkeelle

Anssi Saiha pääsi viime elokuussa yhdistämään opettajan ja liikuntaneuvojan osaamisensa muuramelaisten lasten hyväksi.

Anssi Saiha, Varhaiskasvatuksen opettaja, Leikarin päiväkoti, Muurame

 

Suunnittelin päiväkotiemme lasten perheille liikunnallista tekemistä pitkin syksyä. Aluksi oli luontorasteja ja Jekku-jänö-polku. Syksyn pimetessä Jekku-Jänön tilalle teimme heijastinpolun ja uudet tehtävät. Joulukuussa avasimme vielä päiväkotien lähimetsään tonttupolun rasteineen.

Muun muassa tällaisilla ideoilla olen kannustanut muuramelaisia perheitä liikkeelle elokuusta alkaen. Hanke sai 10 000 euron rahoituksen aluehallintovirastolta, ja tammikuun aikana varmistuu jatkuuko se.

 

Tekemäni kyselyn perusteella päiväkotien henkilökunta toivoi uusia liikuntaideoita ja lisää liikuntaan houkuttelevia välineitä. Lasten vanhemmat taas kaipasivat yhdessä tekemistä ja järjestettyjä tapahtumia.

Ensi töikseni hankkeen vetäjänä ohjasin kaikille päiväkotiryhmille Skidi- ja skillireilin, jossa kartoitetaan lasten motorisia taitoja. Samalla ryhmän työntekijät havainnoivat lapsia.

Lisäksi tilasin jokaiseen päiväkotiin liikuntavälinepaketin. Tein välineistä temppuradat pihoille ja valokuvasin ne muistoksi ja malliksi henkilökunnalle.

 

Yhdeksi liikuttajaksi keksin päiväkodista kotiin kulkevan liikuntamaskotin. Se voi olla vaikkapa pehmolelu, jonka mukana kulkee liikuntavinkkejä.

Ideana on innostaa lapsi leikkimään ja liikkumaan maskotin ja perheen kanssa. Vanhemmat kirjaavat maskotin reippailut reissuvihkoon.