Ongelmissa kannattaa aina ensin kääntyä oman luottamusmiehen puoleen

Apua, kenen puoleen käännyn, kun kohtaan työhön tai palvelussuhteeseen liittyvän ongelman?

OAJ:n työmarkkina-asiamies Tomi Törrösen mukaan etenemisjärjestys on selkeä. Tilanteen selvittäminen alkaa aina marssimalla oman esimiehen juttusille. Ellei ongelma ratkea, seuraava porras on paikallinen luottamusmies.

Luottamusmies tuntee parhaiten työpaikkasi omat linjaukset ja sopimukset. Jos vaikka palkka mietityttää, luottamusmies tietää, mitä paikallisesti on sovittu esimerkiksi tehtävän vaativuuden tai työsuorituksen arvioinnista.

Luottamusmiehellä on oikeus neuvotella ja olla suoraan yhteydessä sekä esimieheensi että palkanlaskentaan asian selvittämiseksi.

 

Luottamusmies on paras asiantuntija myös harkinnanvaraisissa virkavapaissa. Hän tietää, kuinka pitkäksi aikaa ja millä perustein oma työnantaja vapaita myöntää.

Jos ongelmaasi ei saada selvitettyä paikallisesti, voit olla itse tai luottamusmiehesi välityksellä yhteydessä OAJ:n toimistoon.

Voit ottaa toimistoon yhteyttä joko puhelimitse tai yhteydenottolomakkeella verkossa. Varmistathan, että valitset yhteydenottopyyntöön oikean otsikon. Toimistolle on hyvä kertoa, onko asiaa jo yritetty ratkaista paikallisesti luottamusmiehen kanssa.

 

OAJ:lla on tuhat luottamusmiestä ympäri Suomen eri sopimusaloilla. Oman luottamusmiehesi löydät työpaikkasi ilmoitustaululta tai OAJ:n paikallisen yhdistyksen sivuilta.

 

Vastauksia palvelussuhdetta koskeviin kysymyksiin löydät osoitteesta:

oaj.fi/tyoelamaopas

 

Seuraa myös OAJ:n Luottamusmies ratkaisee -sarjaa Instagramissa tililtä

oajry