Nina viestii raikkaasti työsuojelusta

Liperin työsuojeluvaltuutettu Nina Räty tietää, että viestin perillemeno riippuu paljon siitä, kuinka napakasti ja elävästi viesti esitetään.

Kuivakkaan muotoon puettu tärkeä työsuojeluasia hukkuu herkästi sähköpostin tai intran syöverehin.

– Työsuojeluvaltuutettuna ja alueasiamiehenä pyrin siihen, että viestintämme kiinnittäisi huomiota positiivisella tavalla. Kun teen itseäni ja työtäni tutuksi kevyehköllä tavalla, uskon, että ihmisten on helpompi ottaa minuun yhteyttä vaikeissakin asioissa, Nina Räty sanoo.

Joskus kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Nina teki vierailuistaan Liperin kouluissa ja päiväkodeissa videoita sekä omalle Youtube-kanavalleen että kunnan someen.

Ninan kuvataideopettajan pätevyys auttaa synnyttämään visuaalisia ideoita ja elävöittämään viestejä. Henkilöstökirjeen palstat näyttävät hauskemmilta, kun niillä on omat logot.

Liperissä riittää kivoja asioita, joista kertoa.

– Pyrimme pitämään huolta työntekijöiden jaksamisesta. Viimeisimpänä järjestimme koko kunnan henkilöstöjuhlan.

Sairauspoissaoloissa luotetaan työntekijöiden omaan ilmoitukseen. Lääkärintodistusta vaaditaan vain selkeästi pidemmissä poissaoloissa ja sairauksissa, jotka eivät mene ohi lepäämällä.

 

Facebook, Twitter ja Instagram ovat paikkoja kertoa täyttä asiaa napakasti ja visuaalisesti kiinnostavasti. Alueasiamiehenä Nina on ollut mukana järjestämässä viestintäkoulutusta esimerkiksi siitä, miksi ja miten yhdistyksen kannattaa somettaa.

Ideoitaan työsuojeluviestinnästä hän jakoi viime syksynä OAJ:n työsuojelupäivillä.

– Ainakin Tampere otti koppia. Myös Kouvolan työsuojeluvaltuutettu tekee työturvallisuuteen liittyviä videoita.

Nina Räty

Erityisluokanopettaja ja kuvataideopettaja. Työsuojeluvaltuutettuna hoitaa noin 500 opettajan asioita. On myös päätoiminen JUKOn pääluottamusmies Liperissä sekä OAJ:n Pohjois-Karjalan alueasiamies.

OAJ monella kanavalla

Opettaja-lehteä, OAJ:n nettisivuja ja somekanavia sekä aktiivien verkkopalvelua OAJ-areenaa tehdään OAJ:n toimistossa Helsingissä. Myös yhdistykset viestivät jäsenilleen. OAJ kouluttaa vuosittain alueyhdistysten ja valtakunnallisten yhdistysten viestijöitä.