Jäätkö eläkkeelle? Tarkista tietosi ajoissa

Muutama tarkistus on paikallaan, kun eläkkeelle jääminen siintää selkeänä horisontissa.

Ensinnäkin eläkkeeseen liittyvät tiedot kannattaa tarkistaa, kun eläkkeelle jäämiseen on aikaa noin vuosi.

– Tällöin asioiden selvittelyyn jää tarvittaessa vielä aikaa, vaikka pitäisihän kaiken olla kunnossa. On ilmennyt joitakin tapauksia, joissa rekisteriin jäi virheitä, kun Valtiokonttori ja Kuntien eläkevakuutus yhdistyivät Kevaksi vuonna 2011, OAJ:n työmarkkinalakimies Kai Kullaa sanoo.

Eläkkeensaajan kannalta ikävintä voisi tietenkin olla se, että eläke jäisi todellista eläkekertymää pienemmäksi, tai jos eläkeikä olisi järjestelmissä väärin.

 

Palvelussuhderekisteristä kannattaa tarkistaa palvelusajat ja se, että uran jokainen palvelussuhde on rekisteröitynyt. Tämän voi tehdä verkossa tai puhelimitse joko Kevassa tai Eläketurvakeskuksessa.

Työeläkeyhtiöt lähettävät työeläkeotteen työikäisille suomalaisille normaalisti kolmen vuoden välein kirjeitse kotiin. Oman eläkeiän ja eläkkeen määrän voi ja kannattaakin tarkistaa omasta eläkeyhtiöstä.

Eläkehakemus on syytä tehdä noin kahta kuukautta ennen eläkkeen alkamista omaan eläkelaitokseen. Lomakkeen kuntatyöntekijä saa Kevalta ja muut omalta eläkeyhtiöltään.