Lukijan mielipide: Vaadin peruskouluun opetusrauhaa

Perusopetuksen opetussuunnitelmaa uudistetaan kymmenen vuoden välein. Uutta opetussuunnitelmaa on ruvettava työstämään tänä vuonna, jos samasta rytmistä aiotaan pitää kiinni.

Tänä vuonna on tiedossa myös eduskuntavaalit. Saamme uudet kansanedustajat, ministerit ja erityisesti meitä kiinnostavan opetus- ja kulttuuriministerin.

Lähivuosina kasvatuksen ja opetuksen saralla voi siis puhaltaa uudet tuulet. Toivon syvästi, ettei seuraavalla hallituskaudella, uuden opetussuunnitelman myötä ole tiedossa vain hanketta hankkeen perään ja pelkkää uudistusta uudistamisen ilosta.

Emme tarvitse joka vuosi kamalasti uusia ja hienoja hankkeita.

Vaadin meille koronavuosien jälkeen opetusrauhaa. Vaadin rauhaa tehdä omaa työtämme ja toivon, että saamme keskittyä työmme ytimeen: lasten ja nuorten kasvatukseen, heidän kohtaamiseen, ohjaamiseen ja opettamiseen.

Emme tarvitse joka vuosi kamalasti uusia ja hienoja hankkeita, emme yli hilseen meneviä uudistuksia. Tarvitsemme vain resurssit, joilla toteuttaa laadukasta opetusta ja ohjausta niin, että se tukee kaikkia oppijoita, jokaista pientä ihmistä elämänsä alkutaipaleella.

Joten tulevat päättäjät, pyydän, muistakaa tämä. Joskus pieni on kaunista, joskus pitäisi vain keskittyä perusasioihin. Ja sitä peruskoulun pitäisi olla, perusasioihin keskittymistä.

 

Nina Pauloaho luokanopettaja eduskuntavaaliehdokas (kesk.)