Muistokirjoitus Laila Myntti 1954–2022

Työkaverimme ja ystävämme Laila Myntti menehtyi vaikeaan sairauteen 14.3.2022. Laila kirjoitti ylioppilaaksi vuonna 1973 Kokkolan yhteislyseon lukiosta. Luokanopettajaksi hän valmistui Kajaanin opettajankoulutuslaitoksesta. Laila toimi luokanopettajana Kokkolan kaupungissa, pisimpään Torkinmäen koululla, jossa hän toimi myös opetusharjoittelun ohjaajana Kokkolan yliopistokeskuksen luokanopettajien koulutuksessa.

Laila kohtasi oppilaat tasavertaisesti ja opetusta sävytti lämpö ja huumori. Hän oli työyhteisön hengenluoja, jolla oli taito kohdata koulun kaikki ihmiset – tutut ja vieraat, aidosti ja avoimin mielin. Hän oli meille malli taitavasta ja työlleen vahvasti sitoutuneesta pedagogista ja suunnannäyttäjästä.

Laila oli myös aktiivinen järjestötoimija. Hän toimi puheenjohtajana Kokkolan opettajien ammattiyhdistyksessä ja oli hallituksen jäsen Suomen harjoittelukoulujen opettajat ry:ssä.

Jalkapallo ja golf olivat Lailan vapaa-ajan intohimoja. Hän oli Kokkolan Golfin merkittävä ja arvostettu jäsen. Hänen golf-uransa kesti 30 vuotta ja hän toimi myös Kokkolan Golfin naistoimikunnassa ja oli seuran ensimmäinen naiskapteeni. Laila ja perhe – puoliso Kena, lapset Henri ja Sara – ovat kasvaneet jalkapallon ja KPV:n hengessä ja seuran hallituksessa Laila oli vuonna 1993 sekä 2002–2005.

Laila säteili ympärilleen lämpöä, iloa ja valoa.

Laila jätti meihin pysyvän jäljen.

 

Torkinmäen koulun puolesta,

Maarit Huusko
Elina Impiö
Aila Pernu