Uusi uljas koulutus

Koulutuksen kehittäminen on helppoa.

Ensimmäiseksi on ehdottomasti todettava koulutuksen olevan tämän maan toivo. Sillä saadaan Suomi nousuun. Ilman sitä kilpailukyky katoaa ja Suomi on tuhon oma.

Seuraavaksi pitää huomauttaa, että peruskoulu on suomalainen kansallisaarre. Se antaa jokaiselle tasavertaiset mahdollisuudet kouluttautua. Pieni maa tarvitsee kaikkien panosta. Paitsi tietenkin niiden erityistukea vaativien, ne kun maksavat niin paljon. Turhat tukihenkilöt vain pois, kyllä yksi opettaja riittää.

Opiskelijat ovat työttömien jälkeen maan suurimmat syöpäläiset.

Kolmanneksi on hyvä muistaa, että opiskelijoissa on tulevaisuus. Opiskelijat tuottavat uudet innovaatiot ja suuret superyritykset. He rakentavat uuden yhteiskunnan ja säätävät tulevaisuuden lait. Pitää vain saada kaikki pikaisesti toiselle asteelle ja sieltä hetimmiten jatko-opintoihin. Nopeasti vain osaamistason nosto käyntiin ja kas, tulevaisuus on turvattu.

Sitten pitää muistaa, että opiskelijat ovat työttömien jälkeen maan suurimmat syöpäläiset. Niillehän maksetaan täysin turhaan kaiken maailman tukia, jolloin verotus on pidettävä korkealla ja ostovoima kärsii. Tuet pois ja verotus alas, niin se talous nousee. Kylkeen vielä tutkintomaksut, ilmainen koulutus kun ei kannusta opiskelemaan.

Näin saatiin kätevästi opiskelijat töihin, mutta mitenkäs nuo opintoajat nyt noin venähtivät? Miten niin opiskelu ja työssäkäynti eivät sovi yhteen? Taloushan menee nurin, kun ne mokomat roikkuvat siellä yliopistolla vuositolkulla. Eiköhän laiteta ne jo kandin papereilla töihin. Kyllä silläkin tutkinnolla pärjää. Ennenkin on pärjätty.

Lopuksi sitten ihmetellään, kun osaavaa työvoimaa ei enää löydykään. Onneksi tähän on helppo ratkaisu. Todetaan vain yksissä tuumin koulutuksen olevan tämän maan toivo. Sillä saadaan Suomi nousuun.

 

Jesper Lempiäinen on Suomen Opettajaksi Opiskelevien Liiton SOOLin puheenjohtaja.

jesper.lempiainen@sool.fi

Twitterissä @JLempiP

Lue samasta aiheesta

Kolumnit ja Pakinat

Yhdistystoiminta ja saamaton nuoriso

24.08.2018