Micaela Morero: Ystävällisin terveisin

Hei päättäjät ja visionäärit! Milläpä muulla ope lukuvuotensa aloittaisi kuin kuuntelemalla juuri julkaistua Huokauksia luokasta. Kirjeenvaihdossaan äidinkielenopettajat Tommi Kinnunen ja Minna Rytisalo pohtivat nykylukion haasteita ja ratkaisuja niihin.

Kuunnellessani (en jaksa lukea kirjoja elo–syyskuussa) Kinnusen kuvausta Turun kaupungista äimistelin faabelin maalaishiiren lailla. Miten helpolla pääsenkään alle 30 opiskelijan ryhmieni kera. Byrokratian rattaatkin pyörivät täällä Raaseporissa useimmiten nirskumatta.

Mitä jos tekin tutustuisitte teokseen ja jättäisitte siksi aikaa lukiomaailman rauhaan?

Ps. Mikäli teidän on ihan pakko visioida, vaihtakaa opettajan ammattinimike trendaavaksi sekä kootkaa opettajarekisteri.

 

Moi opetussuunnitelma! Kuljet ajatuksissani myös elo–syyskuut, jolloin prutkutan aivosumussa ykkösjakson ja ylioppilaskokeiden ristiaallokossa. Enkä ole sen armadan ainoa paatti.

Poimin biologian ja maantieteen tavoitteitasi. Millä laaja-alaisen osaamisen tavoitteella maustaisin siittiön tai litosfäärilaatan rakennetta?

Kompassin sijaan olet keittokirja, jonka kaikki reseptit on kokattava buffettiin. Pysythän silti keskuudessamme pidempään kuin edeltäjäsi, lops16?

Mikäli on ihan pakko visioida, vaihtakaa opettajan ammattinimike trendaavaksi.

 

Ciao Chat GPT! Lähitulevaisuudessa tarjonnet lukiolaisille edullista, raikasta, hauskaa, asiantuntevaa ja loputtoman yksilöllistettyä koulutusta.

Ehkä nuoret opiskelevat avullasi itseohjautuvasti etänä pari päivää viikossa. Muulloin he kokoontuisivat jättilukioihin sinä ja jonkin sortin aikuisia seuranaan.

Korvaako tekoäly opettajat tällä vai ensi vuosikymmenellä?

Ja miltä taholta tätä pitäisi kysyä?

 

Micaela Morero on kutsumusopettaja, joka harrasti kirjeenvaihtoa viime vuosituhannella.

Lue samasta aiheesta

Kolumnit ja Pakinat

Otto Kallioranta: Haju paljasti pahanteon

20.11.2023
Kolumnit ja Pakinat

Heli Kamaja: Kirjeenvaihtoa ja tulkintoja

23.10.2023
Kolumnit ja Pakinat

Aleksi Vehmassalo: Nollatoleranssi

28.08.2023