Täydennyskoulutukset: Kesällä opitaan etänä

Korona tyhjensi liikunnanopettajan kalenteria ja jätti aikaa kouluttautumiselle. Kuvataideopettajan kesäkurssi siirtyi syksyyn. Opettajat kaipaavat lähikurssien tapaamisia ja keskusteluja, mutta osa kesän täydennyskoulutuksista onnistuu etänäkin.

Luma-päivät kutsuvat teknologian äärelle

Anu Penttilä, Otaniemen lukio, Espoo

Osallistun etänä Luma-päiville kesäkuussa ehkä mökiltä käsin. Päivillä innostetaan oppimaan teknologian avulla, ja se sopii minulle. Lukion kemianopettajana pitää osata käyttää esimerkiksi mallinnusohjelmia ja mittausautomatiikkaohjelmia vaikkapa happo-emästitrauksessa.

Kollegoina opimme toisiltamme Facebookin vertaisopettajaryhmissä, Maolin Signal-ryhmässä ja Espoon kemianopettajien Whatsapp-ryhmässä.

Lomalta odotan mökkeilyä, puutarhahommia ja sitä, ettei tarvitse istua jatkuvasti ruudun ääressä – luokassahan me opettajat yleensä seisomme ja kävelemme.

 

Korona vapautti aikaa koulutuksiin

Satu Ovaska, Talvisalon koulu, Savonlinna

Opetan peruskoulussa liikuntaa ja terveystietoa. Aloitan toukokuun puolivälissä Liikkuvuusvalmentaja-verkkokoulutuksen, joka kestää kesäkuun loppuun. Viime kesänä innostuin käymään kurssin psyykkisestä valmennuksesta sekä ohjaajakoulutuksen, joka liittyi faskia- eli lihaskalvomanipulaatioon. Näihin olisin tuskin osallistunut ilman koronan rajoittamaa elämää ja peruuntuneita kulttuuritapahtumia.

Kesäloma kuluu suppaillen, jalkapallojoukkueen toiminnassa sekä marjametsässä. Toiveissa on myös päästä näkemään ystäviä eri puolelta Suomea ja nauttimaan jossain muodossa järjestettävistä kulttuuritapahtumista.

 

Kesäkurssi käynnistää loman

Marika Lehtinen, Pikkolan koulu, Kangasala

Lomani vakioaloitus on ollut Pirkanmaan kuvataideopettajien kesäkurssi, jossa opettajasta riippuen on esimerkiksi maalattu, piirretty tai tehty keramiikkaa. Kurssiviikolla on ollut mahtava tavata kollegoita, koska usein kuvataideopettaja on omassa koulussaan ilman toista saman aineen opettajaa.

Viime kesänä järjestimme kurssin lähinä ja väljästi. Nyt emme jaksa enää epätietoisuuden tilaa, ja päätimme Pirkanmaan kuvataideopettajien hallituksessa siirtää kurssin suosiolla syksyn viikonloppuihin.

Kesälomalta odotan hitaita aamuja, auringonpaistetta, yhteistä aikaa perheen kanssa ja vähäisiä kalenterimerkintöjä. Banksyn näyttelyyn Mänttään olen varannut käynnin kesäkuulle.