Pullaa ja muita porkkanoita

Ennakkoäänestys OAJ:n valtuustovaaleissa alkoi jo. Paikallis- ja alueyhdistykset kirittävät jäseniään uurnille monin pikku porkkanoin. Valtaosa jäsenistä voi äänestää sähköisesti.

Konstit on monet, kun OAJ:n jäseniä kannustetaan äänestämään valtuustovaaleissa. Entistä useammat opettajat voivat nyt äänestää sähköisesti. Yhdistysten aktiivit toivovat, että mahdollisimman moni myös näin tekisi, jotta ääniä ei tarvitsisi laskea käsin.

Joensuun paikallisyhdistys tsemppasi ysiläisiä nettiuurnille tarjoamalla vaalikahvit opettajanhuoneissa sähköisen äänestyksen alkamispäivänä 19. helmikuuta. Kahvitarjoilusta vastasivat yhteysopettajat.

Pohjois-Karjalan alueyhdistys puolestaan innostaa äänestämään arpomalla kymmenen lippua hemmottelu- ja maisemakylpylään sekä Joensuun kaupunginteatteriin. Liput arvotaan vaaleissa sähköisesti äänestäneiden kesken.

Pohjois-Karjalassa paikallisyhdistykset järjestävät omia arpajaisiaan, joissa on palkintoina elokuva- ja konserttilippuja sekä lahjakortteja. Niitä arvotaan uurnavaaleissa äänestäneiden kesken.

 

Oulun seudulla paikallisyhdistykset kisaavat kovimmasta äänestysprosentista. Kisan järjestää Pohjois-Pohjanmaan alueyhdistys.

Kisassa on kolme sarjaa: pienille, keskikokoisille sekä suurille yhdistyksille omansa. Palkintona on alueyhdistyksen tarjoamat iltamat, joiden ohjelmassa on esimerkiksi teatteria ja illallinen. Iltamiin kutsutaan voittaneiden yhdistysten hallituksen jäsenet ja keskeiset toimijat.

Alueyhdistyksessä on ideoitu myös erilaisia palkintoja, joita paikallisyhdistykset voivat jakaa äänestäjien kesken. Valikossa on monenlaista kirittäjää, kuten vaalikahvit ja -elokuva. Niihin saa osallistua sitten, kun on äänestänyt.

– Olemme pohtineet myös arpajaisia alueellamme äänestäneiden opettajien kesken, vaalisihteeri Helena Aro kertoo.

 

Kaikkien äänestäneiden kesken OAJ arpoo tuhannen euron matkalahjakortin, Holiday Clubin majoitusviikon ja kaksi Holiday Club -viikonloppua.

Näillä tsemppaat äänestämään

Pullakahvit

Joensuussa yhteysopettajat tempaisivat yleissivistäville opettajille eli ysiläisille vaalikahvit, kun ennakkoäänestys alkoi 19. helmikuuta.

 

Elokuvaliput

Pohjois-Karjalassa arvotaan elokuva- ja konserttilippuja sekä lahjakortteja.

 

Elokuva

Pohjois-Pohjanmaan alueyhdistys yllyttää äänestämään elokuvin ja vaalikahvein.

Bileet

Pohjois-Pohjanmaan alueyhdistyksen yhteisiin iltamiin pääsevät eniten ääniä keränneiden paikallisyhdistysten aktiivit.

 

Katso miten äänestät

  • Voit äänestää OAJ:n valtuustovaalien sähköisessä ennakkoäänestyksessä 19.2.–4.3.2018, jos kuulut FSL:ään tai OAO:n valtakunnallisista yhdistyksistä AO:hon ja TOOLiin tai johonkin näistä OAJ-YSI:n alueellisista piireistä: Keski-Suomi, Lappi, Pohjanmaa, Pohjois-Karjala, Pääkaupunkiseutu, Satakunta ja Uusimaa.

  • Uurnavaalin varsinaiset vaalipäivät ovat 26. ja 27.3.2018 Äänestyspaikan saat selville omasta yhdistyksestäsi.

  • Pelkästään sähköisesti äänestävät OAJ-YSI:n Etelä-Savo, Etelä-Karjala, Kainuu, Kanta-Häme, Kymenlaakso, Pirkanmaa, Pohjois-Pohjanmaa, Pohjois-Savo, Päijät-Häme ja Varsinais-Suomi, LTOL ja YLL sekä OAO:n valtakunnalliset yhdistykset AKOL, SKO, SMOL, KSOLLI ja KEA. Äänestys 14.–27.3.2018

  • Sähköisesti äänestetään tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella. Äänestykseen tunnistaudut joko pankkitunnuksilla tai kertakäyttöisillä äänestystunnuksilla, jotka löydät jäsensivujen Omat tiedot -osiosta.