Ope suosittelee: Aivotutkimusta ja psyykkistä valmennusta

Tästä opin
Olen parhaillaan tiimimestarikoulutuksessa opiskelemassa tiimioppimista ja valmennusta. Uskon Homo ludens-, leikkivä ihminen -ajatukseen ja siihen, että oppimista tapahtuu parhaiten ilon ja hyvän ilmapiirissä.
Näkemystäni vahvistaa tämä uusi, ajatuksia kutittava kirja. Se avaa uteliaisuuden käsitettä ja liittää sen psykologian ja aivotutkimuksen perustietoihin ja käytännön konkretiaan. Teos sopii kaikille uteliaille ja elämän ilmiöistä kiinnostuneille.
Hanna Siefen: Uteliaisuuden taito. Tuuma-kustannus 2021.

 

Tähän haluan tarttua
Varasin juuri kirjastosta tämän laajan tietokirjan. Se kiinnostaa, koska olen itse tehnyt jonkin verran psyykkistä valmennusta.
Teos sopii oppikirjaksi liikunnan ja urheilun, kuntoutuksen ja valmennuksen sekä johdon, opetuksen ja koulutuksen ammattilaisille.
Kirja tarjoaa paljon ajankohtaista tutkimustietoa ja opettaa, miten suorituskykyä voi parantaa. Kirjoittajat ovat psykologeja ja entisiä kansainvälisen tason huippu-urheilijoita.
Paula Arajärvi, Paula Thesleff: Suorituskyvyn psykologia. VK-kustannus 2020.

 

Tästä innostun
Menen poikieni kanssa katsomaan uusimman James Bond -elokuvan, vaikka puoliso nauraa ja ihmettelee, kuinka viitsin. Uutuus No Time to Die pyörii teattereissa taatusti pitkään.
Bond-leffat tarjoavat takuuvarmaa aivolepoa, rentoutusta ja arjesta irtautumista – täydellistä vastapainoa töihin. Elokuvien maisemat ovat hienoja, actionia riittää ja teknologia on äärimmilleen vietyä.
No Time to Die. Ohjaus Cary Joji Fukunaga.

 

Vinkit antoi Step-koulutuksen Järvenpään kampuksen ammatillinen erityisopettaja ja opinto-ohjaaja Pekka Uronen Tuusulasta. Häntä inspiroi oma työympäristö Lepolan tontilla Tuusulanjärven taiteilijayhteisön tuntumassa.