Terveisiä koteihin – päiväkoti muisti kotiin jääneitä lapsia leikkivinkeillä ja videopuheluilla

Päiväkoti Meri ei unohtanut kotihoidossa olevia lapsia poikkeusolojen aikana. Sini Sakko nautti opetusvideoiden tekemisestä.

Kotona olevien lasten pitää saada tietää, että me ajattelemme heitä.

Näin totesivat helsinkiläisen Meren päiväkodin varhaiskasvatuksen opettaja Sini Sakko ja varhaiskasvatuksen lastenhoitaja Marianne Justander huhtikuun alussa.

Pian kaksikko jo esiintyi perheille viihdeohjelma Putousta imitoivassa humoristisessa uutislähetyksessä, jossa he kertoivat tuovansa varhaiskasvatuksen koteihin.

Ryhmänsä viikko-ohjelmaa mukailevilla videoilla työpari antoi joka päivä kotihoidossa oleville lapsille vinkkejä esimerkiksi autoleikkeihin, pallon pompotteluun tai retken suunnitteluun. Lisäksi he soittivat videopuheluja perheille.

– Jos emme olisi pitäneet heihin ollenkaan yhteyttä, olisimme nyt joutuneet tutustumaan toisiimme uudestaan, Sakko perustelee.

 

Videoita ideoimaan ja laatimaan innostui pian koko työyhteisö. Perheiltä tuli etäpäiväkodista paljon kiitosta.

Sakon mielestä yhteydenpito on rikastuttanut hänen työarkeaan. Hän uumoilee, että opituille digitaidoille ja pedagogisille videoille tulee käyttöä myös poikkeusajan jälkeen.

Aikaa videoiden tekemiseen riitti, koska ryhmässä oli vähimmillään vain yksi tai kaksi lasta. Viimeinen video lähti koteihin toukokuun puolivälissä.

Sakko kehuu työpariaan Marianne Justanderia, joka omisti videotuotannoille lähes kaiken työaikansa.

– On ihanaa, että hän on näin innostunut. Videoista oli hyötyä meille kaikille.

 

Päiväkoti Meren vinkit etäkohtaamisiin

  • Sovi perheiden kanssa, milloin heille voi soittaa videopuhelun.
  • Ujostelevalta lapselta voi kysellä, mitä hän on tehnyt. Moni lapsi esittelee mielellään askartelujaan tai legorakennelmiaan.
  • Pedagogisissa vinkkivideoissa ohjeet kannattaa esittää lyhyesti ja yksinkertaisesti.
  • Synttärisankarit ilahtuvat henkilökohtaisista onnitteluvideoista.