Osaossa eletään työhyvinvoinnin lukuvuotta

OAJ:n työhyvinvoinnin lukuvuoden lokakuun teemana on ope ja esimies jaksaa.

Oulun seudun ammattiopistossa Osaossa se tarkoittaa, että henkilökunnan uutiskirjeessä ja intrassa on jaettu OAJ:n nettisivujen videot palautumisesta. Yksiköiden ilmoitustauluille, kahvihuoneisiin tai kopiokoneiden vierelle jaettiin Muistiliiton Hyvä työ aivoille -kortteja sekä vinkkejä työajan ja keskeytysten hallinnasta.

– Kehotimme myös muistamaan lounastauot, taukojumpat ja muut hyvinvointia tuottavat pienet piristävät teot arjen keskellä, työsuojeluvaltuutettu Tuovi Pasma kertoo.

 

Pasma on huolehtinut siitä, että OAJ:n työhyvinvointivuoden sisällöt näkyvät hänen työpaikallaan läpi lukuvuoden.

Kuukausiteemoista kerrotaan henkilöstölle uutiskirjeissä, yhteisissä tilaisuuksissa ja info-tv:ssä. Marraskuussa Osaossa nostetaan esiin sisäilmaongelmia ratkaisuineen, joulukuussa kiinnitetään huomiota oman työpisteen ergonomiaan.

– Elokuun unelmaduuni-teemaa viemme koko lukuvuoden eteenpäin julkaisemalla intrassa kerran kuussa videon oppilaitoksemme työntekijästä, joka tuntee olevansa kutsumusammatissaan.

 

Työhyvinvoinnin lukuvuonna halutaan kiinnittää huomiota myös OAJ:n luottamushenkilöiden omaan jaksamiseen.

– Itse pyrin sulkemaan työpuhelimen viimeistään viideltä. Sähköpostin avaan vasta aamulla, kertoo Pasma, joka on myös Ammatillisten opettajien AO:n hallituksen jäsen sekä OAJ:n valtuutettu.

Parhaiten hän palautuu luonnossa liikkumalla.

– Koirien kanssa touhutessa ei voi ajatella työasioita.

Lue samasta aiheesta