Mitä ihmettä? Kynttilä opettaa

Kouluissa ja päiväkodeissa varaudutaan jälleen poikkeusaikoihin. Kouvolassa kouluihin on sähkökatkojen varalta hankittu 1 500 otsalamppua, kertoi Yle.

Tuleviin vaikeuksiin reagoitiin sosiaalisessa mediassa huumorillakin. Kyllä kansankynttilä aina yhden luokkahuoneen valaisee.

 

Sähkökatkot ovat parhaimmillaan jännittäviä poikkeustilanteita. Kouluissa ja päiväkodeissa tunnelman pilaavat niiden lakisääteiset tehtävät. Toiminta ei pysähdy sähköttömyyteen tai pandemiaan.

Opetushallituksen varautumisohjeissa muistutetaan, ettei etäopetukseen siirtyminen ole perusopetuksessa tänä vuonna mahdollista.

Häiriötilanteita ja sähköttömiä käytäntöjä pitäisi nyt harjoitella. ”Onko hyvä varautua toimimaan ulkona ja varautua siihen säänmukaisin varustein?”, Opetushallituksen ohjeissa pohditaan. Kynät, vihkot ja kirjatkin mainitaan.

Kiitos näistä virastolle!

Sähkökatkon pimeydessä voisi pohtia sitäkin, miksi täällä ollaan. Entä milloin tunnelma katkon aikana on huonoimmillaan: silloinko, kun maahan hyökännyt suurvalta uhkaa parin oppitunnin sijaan koko kansan tulevaisuutta?