Ammattikorkeakoulu on kuin sadetin, joka kasvattaa alueellista kehitystä

Yliopettaja Hannu Kotila muistuttaa, että ammattikorkeakoulu on tärkeä tki-kumppani alueen pienille ja keskisuurille yrityksille.

Useassa tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiohankkeessa projektipäällikkönä työskenteleveä yliopettaja Hannu Kotila haluaa opiskelijat tiiviimmin mukaan tki-hankkeisiin. Hyöty on molemminpuolinen. Opiskelijat tuovat hankkeisiin tuoreita näkökulmia ja kontakteja, ja tki-toiminta rikastuttaa opetusta.

Yksi Kotilan vetämistä hankkeista taklaa korona-ajan ongelmia tavoitteena parantaa korkeasti koulutettujen työllistymistä.

– Freesaamme koulutettujen osaamista antamalla opetusta hyödyllisissä tutkinnon osissa. Opiskelijat saavat valmiuksia muun muassa henkilökohtaisen osaamisen tunnistamiseen sekä sosiaalisen median hyödyntämiseen työnhaussa, Haaga-Helian ammatillisessa opettajakorkeakoulussa Helsingissä opettava Kotila kertoo.

 

Yksi OAJ:n vaalitavoitteista on monipuolistaa korkeakoulujen tki-toimintaa ja huomioida nykyistä laajemmin korkeakoulutuksen rooli alueellisena toimijana.

Kotila painottaa ammattikorkeakoulujen merkitystä erityisesti pienten ja keskisuurten yritysten kumppaneina. Ammattikorkeakoulu on se toimija, joka pystyy luomaan lisäedellytyksiä näille yrityksille.

– Ammattikorkeakoulu on kuin sadetin, joka kastelee tehokkaasti omalla alueellaan. Alueellinen kehitys vahvistuisi, jos ammattikorkeakoulutuksen kenttää laajennettaisiin

 

Tässä juttusarjassa esittelemme OAJ:n koulutusalakohtaiset vaalitavoitteet seuraavalle hallituskaudelle.