Olli Luukkainen: Ympärillämme on paljon hyvää

Jo toinen koronapandemian runtelema vuosi on kaartumassa loppuunsa. Epävarmuutta, nopeita muutoksia, pelkoakin sisältänyt työvuosi on ollut meille kaikille rankka. Mutta varmasti matkan varrella on ollut paljon myös onnistumisia ja ilon hetkiä.

Keskusteluilmastossamme tuntuu tyypilliseltä nostaa asioita esiin ongelmien kautta. Epäkohtien osoittaminen on toki tärkeää, jotta ne havaitaan ja niitä voidaan poistaa.

On kuitenkin tärkeää nähdä se hyvä, joka meitä ympäröi.

OAJ:n tekemien selvitysten ja kyselyjen mukaan merkittävimmin jaksamista ovat koronan keskellä edistäneet hyvä yhteisöllisyys ja työtä tukeva esihenkilötyö.

Nuo molemmat ovat äärettömän arvokkaita asioita. Niitä on tärkeää vaalia ja myös tulevina aikoina.

 

Varmasti jokainen opettaja, tutkija, hallinnossa työskennellyt ja heidän esihenkilönsä on vuoden mittaan kokenut pieniä tai suuria ilon hetkiä, kun on nähnyt työnsä tuottavan uutta osaamista, hymyä, naurua ja sanallista kiitosta.

Näin vuoden lopussa onkin hyvä kaivaa näitä hetkiä muistin sopukoista.

Vielä kun osoittaa kiitoksen sanan kollegalleen tai esihenkilölleen, aivan varmasti tuottaa sekä muille että itselleen sitä oikeaa joulumieltä.

Omaa vuoden inventaariota tehdessä kannattaa olla myös itselleen armollinen. Parhaansa tekeminen riittää.

Toivottavasti kaikilla on joulun ja vuodenvaihteen päivinä aikaa levätä.

Toivottavasti kaikilla on joulun ja vuodenvaihteen aikana hetki levolle. Myös niillä varhaiskasvatuksessa, esihenkilötehtävissä ja hallinnossa työskentelevillä, joiden työt jatkuvat lähes keskeytymättä juhlapyhien ajan.

Toivotan koko OAJ:n puolesta jäsenistöllemme terveyttä sekä oikein levollista joulua ja uutta vuotta. Lopuksi haluan vielä kiittää luottamusmiehiämme, toimihenkilöitämme ja yhteistyökumppaneitamme siitä ajasta ja energiasta, jonka he ovat OAJ:n hyväksi antaneet.

 

Olli Luukkainen on OAJ:n puheenjohtaja.

olli.luukkainen@oaj.fi

Twitterissä @OlliLuukkainen

Lue samasta aiheesta