Olli Luukkainen: Tauon aika

Monivaiheinen työvuosi alkaa olla takana, ja on aika hengähtää ja kerätä voimia ensi vuoden koitoksiin.

Jokaisen oma työ on varmasti sisältänyt niin iloja kuin vaikeitakin hetkiä. Täytyy uskoa, että vaikeudetkin ovat kasvun paikkoja tulevia tilanteita varten.

Nyt on kuitenkin tauon aika.

 

Järjestöllemme vuosi on ollut hyvin työntäyteinen. Eduskuntavaali- ja hallitusohjelmavaikuttaminen, keväällä edessä olevaan sopimuskierrokseen valmistautuminen, huikea Suomi Areena, strategiatyö, järjestötoimintamme uudistamishanke, nopeasykkeinen viestintäympäristö – kaikki nämä ja monet muut tehtävät ovat vaatineet järjestötoimijoilta valtavan työpanoksen.

Haluankin osoittaa kiitokset teille tuhansille järjestöaktiiveille paikallisyhdistyksissä, alueilla ja keskustasolla. Teidän yhteiseksi hyväksi käyttämänne työtuntimäärät eivät mitenkään saa osakseen riittävästi huomiota, arvostusta ja kiitosta. Suurkiitos!

Keväästä tulee paineinen ja vaativa.

Kiitän myös OAJ:n hallitusta ja sen valmisteluelimiä perehtymisestä ja sitoutuneisuudesta yhteisten asioiden hoidossa. Tälle joukolle ensi kevät on sopimusneuvottelujen myötä hyvin paineista ja vaativaa järjestötyön aikaa.

Erikseen kiitän toimistomme henkilöstöä, joka suurten odotusten ristipaineessa on onnistunut erinomaisesti vaativassa työssään. Muistutan, että vain murto-osa toimihenkilöiden tekemästä työstä näkyy julkisuudessa.

Yhteistyökumppaneitamme kiitän yhteistyöstä. Vain yhteistyöllä voimme huolehtia kasvatuksen, koulutuksen ja tutkimuksen riittävän hyvistä toimintaedellytyksistä ja työtuloksista.

 

Eduskuntavaalien jälkeen alamme rahoituksen kurssi on pitkästä aikaa kääntynyt parempaan suuntaan. Tätä suuntaa on ensi keväänä vahvistettava.

Sopimusneuvotteluissa katsotaan, miten yhteiskunta arvostaa julkisen alan työntekijöitä. Nyt on aika kerätä voimia, jotta olemme riittävän vahvoja, kun on aika osoittaa yhteistä voimaa.

 

Olli Luukkainen on OAJ:n puheenjohtaja.

olli.luukkainen@oaj.fi

Twitterissä @OlliLuukkainen

Lue samasta aiheesta