Päivä Olli Luukkaisen varjona opetti johtamisesta

Ihmiset sitoutetaan jakamalla tietoa. Tämä ajatus nousi mieleeni, kun sain seurata Nuori yrittäjyys -yhdistyksen Job Shadow -päivänä OAJ:n puheenjohtajaa Olli Luukkaista. Pääsin katsomaan vierestä, miten ihmisiä johdetaan, ja panin merkille, että Olli jakaa päivän aikana aivan mielettömiä määriä tietoa työntekijöille ja kumppaneille.

Johtajan työ oli suhteiden luomisen lisäksi myös niiden kehittämistä. Uskon, että menestyvän johtajan yksi tärkeimmistä kyvyistä on uskallus jakaa tietoa ja tunteita ja syventää suhteita työntekijöihin ja kumppaneihin.

Aloitimme tiistaiaamun Akavatalossa Helsingin Pasilassa kuuntelemalla konsultin yksityiskohtaisia tietoja työnhakijoista. En ole aiemmin ollut rekrytointitilanteessa työnantajan puolella. Kerroin näkemyksiäni johtotehtävään pyrkivistä hakijoista, ja keskustelu herätti pohtimaan erilaisten ihmistyyppien käyttäytymismalleja.

Päivä eteni vauhdikkaasti ja hyvällä fiiliksellä. Opin, että mitä enemmän kirkastetaan ja yksinkertaistetaan tekemistä, sitä vaivattomammin asiat etenevät.

Tapasimme päivän aikana Helsingin Sanomien toimittajan. Tapaamisen jälkeen Olli selvitti minulle median merkitystä.

Opin päivän keskustelujen myötä paljon johtajan vastuusta ja Ollin omista työskentelytavoista, joita juurrutan omaankin tekemiseeni.

Osallistuin Ollin kanssa iltapäivällä Akavan hallituksen kokoukseen, jossa olivat paikalla kaikki jäsenliitot. Kokouksen mielenkiintoisuus yllätti. Harvoin oppii niin lyhyessä ajassa niin paljon.

Aino Tissari

Kirjoittaja on Business College Helsingin opiskelija, joka työskentelee Nuori yrittäjyys -yhdistyksessä oppisopimuksella.

Lue samasta aiheesta