OAJ palvelee etäyhteyksillä

Poikkeusolosuhteet ovat lisänneet yhteydenottoja niin OAJ:n puhelinpalvelussa kuin sähköisessä yhteydenotossakin. Erityisen paljon kysyttävää opettajilla oli keväällä, kun koronaepidemia herätti jäsenissä paljon huolta ja kun monet työnantajat aloittivat paikoin lomautuksiin asti johtaneet yt-neuvottelut.

− Ajoittaisista ruuhkista huolimatta palaute työsuhteen ehtoihin liittyvistä palveluistamme on ollut positiivista, erityisasiantuntija Pasi Repo kertoo.

OAJ:n koulutukset muutettiin keväällä kokonaan etäkoulutuksiksi, ja sellaisina ne myös pääosin jatkuvat. Esimerkiksi monet alueelliset ja luottamusmiesten koulutukset järjestetään etäyhteyksillä, jottei jäsenten ja toimistolaisten tarvitse matkustaa.

 

Luottamusmiehille ja työsuojeluvaltuutetuille on poikkeusolosuhteissa lähtenyt toimistosta parhaimmillaan useita viestejä viikossa. Jäsenet ovat pystyneet seuraamaan esimerkiksi koronavirukseen liittyvää viestintää ja sopimusneuvottelujen etenemistä järjestön nettisivuilla, somessa ja Opettaja-lehdessä.

− Jäsenkirjeitä lähtee harvemmin, mutta luottamusmieskirjeitä lähetämme todella paljon. Viime kevään aikana kirjeitä lähti poikkeuksellisen paljon – lukumäärä lienee sadan kieppeillä.

 

Vaikka maan hallituksen toimintaohjeet ovat tällä hetkellä suosituksia, Repo katsoo koronaviruksesta johtuvien poikkeusolosuhteiden jatkuvan. Niinpä järjestö jatkaa aktiivista viestintää eri kanavillaan myös syksyllä.

− Luottamusmiehet ja työsuojeluvaltuutetut saavat jatkossakin kaikesta tarvittavat ohjeistukset.

 

Lue lisää:

oaj.fi/koronavirus