Mun työ: Timanttinen tiimi neuvoo sotaa paenneita

Jenni Pyhähuhta tarjoaa unelmatyössään ukrainalaisille tietoa koulutuksesta ja työelämästä Suomessa.

Jenni Pyhähuhta ohjaava opettaja, Stadin ammatti- ja aikuisopiston Ukraina Team, Helsinki

 

Vastaan reilu vuosi sitten aloittaneen Ukraina Teamin työn koordinoinnista. Minulla on vahva rooli työn kehittämisessä.

Tuemme ja ohjaamme opiskelu- ja työnhakuasioissa Ukrainasta sotaa paenneita aikuisia. Tähän mennessä heitä on ollut mukana satoja, eniten keski-ikäisiä yliopistotutkinnon suorittaneita naisia.

Täältä he jatkavat työhön, ammatillisiin tai korkeakouluopintoihin, kotoutumiskoulutuksiin ja kielikursseille.

Timanttinen tiimimme saa esihenkilöiden tuella toteuttaa ideoitaan varsin vapaasti, ja pyydämme asiantuntijoita vierailemaan webinaareissamme.

 

Työ jatkuu ympäri vuoden. Kesäkaudella on työnhakukoulutusta ja hygieniaosaamispajoja. Myös yksilöohjaus jatkuu normaalisti. Siinä tutustumme asiakkaan kanssa työnhaku- ja koulutussivustoihin, autamme CV:n ja koulutushakemusten laatimisessa ja ohjaamme viranomaispalveluihin.

Meille tiimiläisille sopii hyvin, että työ jatkuu koko kesän. Lomailemme vuorotellen.

Kesäkalenteria keventävät Helsinki tutuksi -päivien kulttuuriohjelma sekä leivontapäivät Helsingin keskustakirjasto Oodin keittiössä. Suomalaisleivonnaisten reseptit on kirjoitettu suomeksi, ja nautimme herkut kauniisti katetussa kahvipöydässä.

Nautin joka hetkestä työssäni. Minulle tärkeintä ovat ukrainalaiset ja se, että he kokevat olevansa tervetulleita toimintaan ja voivat solmia uusia ystävyyssuhteita tapaamisissamme.