10 syytä kuulua liittoon: OAJ yhdistää

OAJ:llä on lähes 300 paikallisyhdistystä ympäri maata. Ne ja niiden alayhdistykset vastaavat paikallisesta edunvalvonnasta ja tarjoavat jäsenilleen yhteisön, koulutusta, vertaistukea ja mielenkiintoisia tapahtumia. Yhdistystoimintaan voi lähteä mukaan jokainen, joka haluaa olla mukana vaikuttamassa oman ammattikuntansa yhteisiin asioihin. Yhteisiä tilaisuuksia järjestävät myös OAJ:n 17 alueyhdistystä. Alueyhdistykset edistävät kokemusta yhteisestä opettajuudesta, sillä niihin kuuluvat kaikki opettajaryhmät lastentarhanopettajista yliopistonopettajiin.

Kaukalopallolle kyytiä

Matti Kähkönen, Lappeenrannan seudun paikallisyhdistys

”Olen pelannut kaukalopalloa Lappeenrannan paikallisyhdistyksen vuorolla perjantaisin. Joukkueemme Lectores on menestynyt Koululiikuntaliiton kisoissa. Olen myös käynyt yhdistyksen reissuilla esimerkiksi Pietarissa ja Tukholmassa.

Yhdistys kutsui kaikki Lappeenrannan uudet opettajat koulutustuokioon, jolla kerroimme toiminnastamme ja kyselimme osanottajien toiveita. Myös viininmaistajaiset ja teatterinäytökset kuuluvat yhdistyksemme toimintaan.

Värikuulasodasta tulleita mustelmia muistellaan vielä pitkään ja niille nauretaan aina, kun tavataan koulutuksissa ja veso-päivillä.”

 

Saatellen kesälaitumelle

Kirsi Vuori, OAJ Pohjois-Karjalan puheenjohtaja

”Alueyhdistys järjestää opettajille ”laitumelle laskiaiset” kesäloman kunniaksi yleensä kevätjuhlaa edeltävänä perjantaina. Ilonpidon lisäksi muistamme opettajia ansiomerkein. Paikalla on ollut yli 300 pohjoiskarjalaista opettajaa.

Syksyllä joensuulaisille opettajille pidetään ”kynttilän sytyttäjäiset”. Tarjolla on hyvää ruokaa ja juomaa, puheenjohtajan tervehdys, pientä ohjelmaa ja musiikkia.

Viime vuonna Maailman opettajien päivää juhlistettiin Suomi 100 -teemalla. Järjestimme kirjoituskilpailun, jonka tulokset palkinnot jaettiin MOP-juhlassa.

Alueyhdistys kouluttaa opettajia. Tänä keväänä on esimerkiksi Elävänä eläkkeelle -koulutus.”

 

Lähdetään Lipettiin

Leila Juote, puheenjohtaja, Vihdin opettajat

”Vihdin opettajat on järjestänyt teatteri- ja elokuvakäyntejä sekä pedagogisia kahviloita, joissa puhutaan ajankohtaisista asioista. Yhdistyksellä on ollut omia sähly- ja keilavuoroja sekä kaksi laskettelukorttia Vihti Ski Centerissä.

Jäsenet voivat vuokrata talkoovoimin rakennettua mökkiä Lipettiä. Siellä järjestetään työyksiköiden virkistyspäiviä. Torstaisin on jäsenten saunavuoro.

Maailman opettajien päivänä tarjosimme leivoskahvit jäsenille. Samalla he saivat tavata työsuojeluvaltuutettua, pääluottamusmiestä sekä yhdistyksemme hallitusaktiiveja. Paras tapa saada opettajia mukaan toimintaan on edelleen hihasta kiinni -menetelmä.”

Seuraa sarjaa

Kymmenosaisessa juttusarjassa kerrotaan, miksi kannattaa olla OAJ:n jäsen.

Seuraavassa osassa, Opettajan numerossa 6/2018, kerromme siitä, keneltä liiton jäsenet saavat neuvoja työelämän pulmatilanteissa.