Kuukauden kysymys: Millaista palkkapuhetta toivot työpaikallesi?

Maaliskuun kysymykseen vastanneet haluaisivat, että työpaikalla puhuttaisiin nykyistä avoimemmin palkoista.​

 

”Avoin palkkapuhe lisää luottamusta johdon ja työntekijöiden välillä työpaikasta riippumatta. Se vähentää huhupuheita ja kyräilyä työntekijöiden kesken.

Emmi Mäkinen

 

”Toivon avointa puhetta. Esimerkiksi tilinauha olisi hyvä käydä uusien opettajien kanssa läpi.

Anne Harjuhaahto

 

”Toivoisin, että henkilökohtaiset lisät ja paikallisesti sovittavat erät olisivat julkisia. Tämä loisi paineen jakaa ne reilusti tai tasan. Amkeissa saatavuuslisä on julkinen, mutta vähän keskusteltu.

Timo Antero Leinonen

 

”Toivon, että palkoista ja palkka-asioista ylipäänsä puhuttaisiin. Valitettavan monelle kollegalle palkkapuhe on yhä liki tabu. Vaikea se on rintamana pitää yhtä ja vaatia oikeuksiaan tai edes ymmärtää asiakokonaisuutta, jos kollegat ympärillä vaikenee.

Myös tehtävän vaativuudesta sekä erillisistä lisätehtävistä olisi syytä puhua avoimesti.

Ville Mustonen

 


 

Huhtikuussa haluamme tietää, minkälaisen viestin lähettäisit valtiovarainministeriön norminpurkutalkoisiin.

Ministeriö kysyi kunnilta, järjestöiltä ja kansalaisilta ehdotuksia, mitä normeja voisi keventää, jotta palveluita saisi joustavammin. Moni vinkki osui kasvatukseen ja koulutukseen.

Lähetä vastauksesi 4.4. mennessä osoitteeseen opettaja@oaj.fi. Kirjoita aihekenttään Huhtikuun kysymys. Allekirjoita vastaus omalla nimelläsi (etunimi ja sukunimi). Julkaisemme vastauksia sitaatteina vastaajan nimellä. Arvomme kaikkien vastanneiden kesken palkinnon.

Arvonnan voittaja saa valita palkinnokseen yhden näistä kolmesta: olkalaukun, pellavapyyhkeet tai pannunalusen.