Olli Luukkainen: OAJ yhtenäisenä neuvottelupöydissä

OAJ:n ja Jukon kaikkia jäseniä koskevat virka ja työehtosopimusneuvottelut ovat kiivaasti käynnissä. Neuvottelukontakteja on joka päivä.

OAJ:stä mukana neuvotteluissa on lähes 20 henkilöä. Valmistautuminen on alkanut jo vuoden 2018 lopulla, ja se on tehty OAJ:n toimiston, hallituksen ja toimikuntien tiiviinä yhteistyönä. Saumatonta on ollut myös yhteistyö Jukon johdon, toimiston, hallituksen ja neuvottelukuntien kanssa.

OAJ:n viestintäpalvelut ja järjestöpalvelut tukevat neuvotteluja omalla työllään. Olemme valmistautuneet kaikkiin kuviteltavissa oleviin skenaarioihin siitä, miten neuvottelut saattaisivat edetä.

 

Palkansaajapuolen neuvottelujärjestöt ovat keskenään etsineet yhteisiä neuvottelutavoitteita. Jäsenryhmistä johtuen neuvottelujärjestöillä on myös omia tavoitteita.

Jokaisen järjestön tavoitteista osa on myös sellaisia, jotka eivät toisille järjestöille oikein maistu. Näin se on aina ollut.

Kaikilla OAJ:n jäsenryhmillä on omia tärkeitä neuvottelutavoitteitaan. OAJ:n hallituksen päättämällä tavalla ne ovat neuvotteluprosessissa.

Olemme valmistautuneet kaikkiin mahdollisiin skenaarioihin.

Sopimustavoitteet on nyt vaihdettu työnantajapuolen kanssa, ja niiden yhteensovittaminen on meneillään kaikissa neuvottelupöydissä. Sopimus syntyy ainoastaan niin, että kaikki osapuolet löytävät yhteisen näkemyksen eri sopimuskohdista.

Jokaisella mukana olevalla on veto-oikeus ratkaisuihin. Veto-oikeuden käyttäjän on muistettava seuraukset, jotka sopimusten päättyminen ja mahdollinen sopimukseton tilanne tuovat tullessaan.

 

Nyt jos koskaan on OAJ:n yhtenäisyyden oltava korkeimmalla tasollaan. Yhtenäisenä, vahvana ja vaikuttavana joukkona parhaiten ajamme asiaamme.

Henkilökohtaisella kokemuksella voin sanoa, että jäsenkuntamme asialla ovat vain OAJ ja Juko.

 

Olli Luukkainen on OAJ:n puheenjohtaja.

olli.luukkainen@oaj.fi

Twitterissä @OlliLuukkainen

 

Lue samasta aiheesta