Muistokirjoitus Tuulikki Tuominen 8.12.1950-24.12.2022

Erityisopettaja Tuulikki Tuominen menehtyi Salossa 24.12.2022. Tuulikki syntyi 8.12.1950 Säkylässä, jossa myös vietti lapsuutensa ja nuoruutensa. Luokanopettajan ammatista kiinnostuneena Tuulikki hakeutui opiskelemaan Jyväskylän opettajankoulutuslaitokselle. Sieltä valmistuttuaan hän työskenteli Merikarvialla ja Lohjalla. 80-luvun taitteessa hän lähti opiskelemaan erityisopettajaksi, sillä hänen sydämenasianaan oli lasten auttaminen. Samoihin aikoihin Tuulikki tapasi tulevan aviomiehensä Auliksen ja vuorossa olikin perheen perustaminen ja muutto Saloon. Tuulikki sai Salosta heti vakituisen viran ja perhe kasvoi viisihenkiseksi.

Elämä vei Tuulikin perheineen kahdesti Auliksen työkomennukselle Japaniin. Siellä Tuulikki tutustui paikalliseen elämään, kouluun ja sai paljon elinikäisiä ystäviä.

Tuulikki oli erinomainen erityisopettaja, sillä hän antoi koulupolkunsa aloittaneille hyvät eväät tulevaan elämään. Tärkeää oli oppiminen, mutta myös hyvät käytöstavat ja ryhmässä toimiminen, hyväksi ihmiseksi kasvaminen, kuten Tuulikki asian ilmaisi. Tuulikki kannusti oppilaitaan, mutta myös vaati. Monet hänen vanhat oppilaansa ja heidän vanhempansa ovat kiittäneet häntä hyvästä alusta, jonka johdosta oppilaat ovat pärjänneet hyvin myöhemmässä elämässään.

Tuulikki oli työkavereidensa joukossa erittäin pidetty. Hänellä oli kokemuksensa myötä paljon hiljaista tietoa. Hän ei koskaan ”tuputtanut” neuvojaan, mutta jakeli niitä kyllä pyydettäessä ja silloinkin aina tyylilleen uskollisesti eli hienovaraisesti. Hänen kanssaan oli mukava keskustella opehuoneessa niin maa-artisokan kasvatuksesta, ruuanlaitosta, hiihtämisestä kuin lapsistakin ja ratkoa erilaisia ongelmia.

Tuulikki pääsi eläkkeelle 2011, mutta meni aina välillä takaisin töihin sijaiseksi. Tuulikki teki myös paljon vapaaehtoistyötä seurakunnassa ja oli myös loistava koulun lukumummo.
Tuulikkia jäivät kaipaamaan aviopuoliso, lapset, lastenlapset sekä suuri joukko ystäviä ja sukulaisia.

Kati Huldén, ystävä ja kollega