OAJ:lla on oma vastaus aktiivimalliin – Uusi työllistymistä edistävä valmennus alkaa toukokuussa

Ammattijärjestöjen työllistymistä edistävät palvelut kelpaavat nyt työttömyysturvan aktiivimallin piiriin tietyin ehdoin. OAJ valmistelee jäsenille omaansa. Erityisasiantuntija Tuovi Manninen kertoo, millainen OAJ:n malli on.

Millaisia työllistymispalveluja Opetusalan Ammattijärjestö tarjoaa työttömille jäsenilleen?
Toukokuussa alkaa OAJ:n uusi työllistymistä edistävä valmennus verkossa. Viiden päivän valmennus on osallistujille maksuton.

Mitä valmennus sisältää?
Valmennuksessa on videoita, tekstejä ja tehtäviä, joissa tutustutaan muun muassa työnhakukanaviin ja sparrataan jäsentä työhakemuksen ja ansioluettelon tekemisessä.

Ketkä voivat osallistua valmennukseen?
Kaikki työttömänä työnhakijana olevat OAJ:n jäsenet voivat hakea valmennukseen. Järjestö hyväksyy osallistujat.

Kuka valmennuksen toteuttaa?
OAJ:n kumppanina valmennuksessa toimii Työvalmennus Futuuri. OAJ kertoo palvelusta lisää huhtikuussa verkkosivuillaan ja jäsenkirjeissä.

Mihin tarpeeseen uusi valmennus vastaa?
Valmennus lasketaan työttömyysturvan aktiivitoimien piiriin. Aktiivimallissa seurataan työttömien työnhakijoiden aktiivisuutta 65 päivän jaksoissa. Ellei aktiivisuus toteudu, työttömyysturvan taso laskee. OAJ:n valmennuksesta saa todistuksen aktiivisuudesta.

Miten muuten OAJ auttaa jäseniään työllistymään?
OAJ:n verkkosivuilla on kaikille jäsenille tarkoitettu Uraopas, joka antaa neuvoja työnhaun kaikkiin vaiheisiin aina ansioluettelon ja työhakemuksen tekemisestä työhaastattelussa onnistumiseen. Lisäksi OAJ on mukana alueellisissa työllistymistä tukevissa hankkeissa, kuten Pohjois-Pohjanmaan Urasammossa ja Varsinais-Suomen Urapurjeessa.