Kuntapäättäjä turvaa ryhmäkokoja

Kangasalan jukolainen pääluottamusmies Matti Helimo jatkaa koulutuksen puolustamista Tampereen valtuustossa.

Ääni koulutukselle! lupasi Matti Helimo kuntavaalisloganissaan. Hän sai 399 ääntä ja jatkopaikan Tampereen kaupunginvaltuustoon. Oma puolue vihreät menetti kolme paikkaa.

Luokanopettaja Helimo on työskennellyt neljä vuotta Kangasalan kaupungin päätoimisena jukolaisena pääluottamusmiehenä. Tampereen kaupunginvaltuustossa hän toimi päättyvällä kaudella sivistys- ja kulttuurilautakunnan varapuheenjohtajana.

 

Tampereelle muuttaa joka vuosi noin 3 000 uutta asukasta. Peruskouluun heistä tulee viitisensataa.

Helimo haluaa jatkaa valtuustossa työtään sopivien ryhmäkokojen sekä tarkoituksenmukaisen peruskoulu- ja päiväkotiverkon puolesta. Koulutuksen ohella Helimolle tärkeitä ovat liikunta ja kulttuuri.

– Varhaiskasvatus sekä esi- ja alkuopetus pitää turvata lähipalveluna. Monipuolinen kieli- ja valinnaisainetarjonta taas on kaupungin perusopetuksen helmi.

Kaupunkistrategiassa koulutus ja osaaminen ovat etusijalla. Tavoitteena on, että vuoteen 2030 mennessä Tampere on suurten kaupunkien ykkönen oppimistuloksissa ja työllistymisessä.

Helimon mukaan tavoitteen saavuttaminen vaatii tekoja, ennakoivaa koulutuspolitiikkaa sekä riittävää resursointia.

– Koulutuksella on paljon puolustajia vaalien alla, mutta valtuuston kokouksissa liian moni siirtyy kahvitauolle koulutusasioiden käsittelyn ajaksi. Päätöksentekovaiheessa koulutuksen puolustajia on kovin vähän.

OAJ Pirkanmaan alueyhdistyksen puheenjohtaja Helimo onkin tyytyväinen, että valtuuston demariryhmässä jatkaa äidinkielen lehtori ja sivistys- ja kulttuurilautakunnan puheenjohtaja Johanna Loukaskorpi ja aloittaa OAJ-valtuutettu Antti Hiitti.

OAJ:n valtuutetuista paikkansa kotikuntansa valtuustoissa uusivat muun muassa Arja Laulainen, joka jatkaa Porin demariryhmässä, sekä Jouko Arvo, kokoomusedustaja Kalajoelta. OAJ:n toimistosta lakimies Ira Hietanen-Tanskanen aloittaa valtuutettuna Espoon kokoomusryhmässä ja erityisasiantuntija Sari Jokinen jatkaa Riihimäen vihreissä.

 

Lue kuntavaalien tuloksista: