Ope suosittelee: Uutta pohdittavaa podcasteista ja teatterista

Tästä opin

Podcasteista saa paljon uutta tietoa ja pohdittavaa muun muassa kirjallisuudesta ja filosofiasta. Ylen Eloisa maailma -podcastin tekijät etsivät monenlaisia lähestymistapoja ympäristökysymyksiin, luontoon ja havainnointiin. Yksi näkökulmista on tässä ajassa oleva ilmiö, monilajinen versus ihmiskeskeinen ajattelu. Erityisen kiinnostava on yhdysvaltalaisen filosofi ja ekologi David Abramin ajattelusta kertova jakso.

 

Eloisa maailma -podcast. Yle Areena Podcastit.

 


 

Tähän haluan tarttua

Aasinsiltamaisesti jatkan monilajista ajattelua. Olen tutustunut jo aiemmin tämän vuoden Ars Fennica 2023 -ehdokas Tuomas A. Laitisen töihin, ja hän on käynyt koulussamme kertomassa taiteestaan. Laitisen taiteilijuudessa minua kiinnostaa tekniikan ja teknologian monipuolinen soveltaminen. Hän hyödyntää liikkuvaa kuvaa, ääntä, valoa ja mikrobiologisia prosesseja. Syksyllä hänen teoksiaan on esillä Kiasman yhteisnäyttelyssä.

 

Ars Fennica 2023 -ehdokkaat Nykytaidemuseo Kiasmassa 8.9.2023–29.1.2024.

 


 

Tästä innostun

Näin teatteriesityksen, jossa kohtaavat Tšehovin klassikko, Alien ja räpduo Sofa. Taiteen rajapinnoilla liikkuva teos sekä hämmensi, turhautti että nauratti. Alien-hirviön luoma kauhistuttavuus itää Kolme sisarta -näytelmän ytimen juurettomuuden, tyytymättömyyden ja ikävystymisen tunteesta. Kuvisopesta kiinnostavaa on livevideointi; näyttelijät käyttävät kameraa.

 

Kolme sisarta viides näytös. Käsikirjoitus, sovitus ja ohjaus Jakob Öhrman. Tampereen työväen teatteri.

 

 

Vinkit antoi kuvataiteen ja designin lehtori Jaana Kortelainen Tammerkosken lukiosta Tampereelta. Häntä inspiroi taidehistoria kaikissa muodoissa, esimerkiksi David Lewis-Williamsin klassikkoteos The Consciousness and the Origins of Art.