Ope suosittelee: Matikkaa ja mustaa huumoria

Tästä opin
Luen ammattikirjallisuutta melko vähän kirjoina, koska luen pääasiassa oman alani tieteellisiä julkaisuja. Tämä uusi kirja on kuitenkin työni kannalta hyvin kiinnostava. Se koostuu vertaisarvioiduista asiantuntija-artikkeleista. Olen itsekin mukana yhtenä kirjoittajana. Ennen kaikkea teos on tarjoaa mahdollisuuksia oman tietämyksen päivittämiseen, koska kirjoittajat pohtivat laajasti, eri näkökulmista matematiikan opetusta ja matemaattisen ajattelun kehitystä. Suosittelisin kirjaa myös opiskelijoillemme.
Matematiikan opetus ja oppiminen. Toim. Jorma Joutsenlahti, Harry Silfverberg ja Pekka Räsänen. Niilo Mäki -instituutti 2018.

 

Tähän haluan tarttua
Olen odottanut, että saan tämän vasta ilmestyneen kirjan luettavakseni. Kirja on yleisteos oppimisen vaikeuksista ja tarjoaa esittelytekstin mukaan uusinta tutkimustietoa muun muassa siitä, miksi oppiminen on joillekin lapsille vaikeaa ja miten oppimista voidaan tukea. Kirja perustuu kasvatustieteen, erityispedagogiikan, neuro-, kehitys- ja kasvatuspsykologian sekä genetiikan asiantuntemukseen. Julkaisija on edellä olevan teoksen tapaan Jyväskylän yliopiston Niilo Mäki -instituutti.
Oppimisen vaikeudet. Toim. Timo Ahonen et al. Niilo Mäki -instituutti 2019.

 

Tästä innostun
Kaunokirjallisuudessa minuun vetoaa musta huumori ja arkielämän realistinen kuvaus. En ole seikkailukirjojen, saati fantasian, vaan arkisen realismin ystävä. Lähiöön sijoittuva moniääninen kuvaus köyhyydestä kertoo mustanpuhuvasti, jopa inhorealistisesti elämän nurjista puolista. Nelikymppinen kirjailija on julkaissut aiemmin novellikokoelman ja neljä romaania. Niitä en ole ainakaan vielä lukenut.
Hanna-Riikka Kuisma: Kerrostalo. Like 2019.

 

Vinkit antoi Turun yliopiston erityispedagogiikan yliopistonlehtori Minna Kyttälä Tammisaaresta. Häntä inspiroi teatteri. Erityisesti mieleen on painunut vuosia sitten Helsingin kaupunginteatterissa nähty Madame Butterfly.