Puoluejohtajat tentattavana lasten edessä uudessa televisiosarjassa – OAJ mukana ohjelmanteossa

Mitä puoluejohtajat vastaavat oppilaiden kysymyksiin? Entä opettajien? Vastaus selviää Nelosella ja OAJ:n kanavissa eduskuntavaalien alla helmi-maaliskuussa.

“Hyvää päivää puheenjohtaja”, kajahtaa reippaasti yhteen ääneen. Käynnissä on Luokan edessä -tv-ohjelman kuvaukset, ja oppilaat ovat selvästi harjoitelleet poliitikkojen kohtaamista.

Myös puoluejohtajien on täytynyt pohtia koululaisten tentattavana olemista. Millaista kieltä alakoululaiset ymmärtävät? Miten selittää vaikeita asioita ilman hankalia käsitteitä ja sanoittaa esimerkiksi resurssi? Miten kohdata kukin oppilas lämpimästi ja vastata kärsivällisesti kaikkiin kysymyksiin?

Alakoululaiset saivat hakea mukaan tv-tuotantoon, ja valituiksi tuli oppilaita muun muassa Helsingin Paloheinän, Tapanilan ja Latokartanon kouluista.

Opettajien ääni kuuluu Jälki-istunto-ohjelmassa, jossa Peter Nyman haastattelee puheenjohtajia. Kysymykset on saatu OAJ:n välityksellä opettajilta.

Jälki-istuntoa katsomalla opettajat ja muut kansalaiset saavat tietää, mitä lupauksia puheenjohtajat koulutukselle antavat seuraavalle hallituskaudelle.

– Opettajia kiinnostavat erityisesti ryhmäkoot, oppimisen tuki ja koulutuksen rahoitus, ohjelman tekoon OAJ:n edustajana osallistunut viestintäpäällikkö Heikki Pölönen kertoo.

 

Luokan edessä -ohjelma Nelosella ja Jälki-istunnot OAJ:n verkkosivuilla torstaisin 16. helmikuuta alkaen.