Muistokirjoitus Reino Antti Herman Ylimäki 11.11.1931-14.10.2022

Director musices

Syntyi 11.11.1931 Nurmossa ja kuoli 14.10.2022
Reino Ylimäki kävi kansakoulun Nurmossa. Isä oli sodassa ja äiti huolehti yksin neljästä lapsesta. Perhe oli musikaalinen. Kotona laulettiin sekä soitettiin urkuharmonia ja mandoliinia. Reino pääsi 16-vuotiaana Sibelius-Akatemiaan, valmistui kanttori-urkuriksi 1952 ja musiikinopettajaksi vuonna 1955. Ylimäki toimi ensin kanttorina. Vuodesta 1956 hän oli Raudaskylän Kristillisen Opiston musiikinopettaja. Vuonna 1960 hänet valittiin Alavuden yhteiskoulun musiikinopettajaksi, josta hän jäi eläkkeelle.

Keskikoulun ja lukion musiikinopettajana Ylimäki oli paikkakunnan musiikkielämän kehittäjä. Työ nuorten hyväksi oli hänelle tärkeää. Hän oli perustamassa Alavudelle musiikkiopistoa, elvytti puhallinorkesterin nuorisotoiminnan, johti lukion kuoroa ja opetti musiikkiopistossa, kansalaisopistossa sekä yksityisesti laulua ja pianonsoittoa. Monet hänen opiskelijoistaan ovat ansioituneet musiikin saralla. Ylimäki lauloi useissa kuoroissa, muun muassa Alavuden mieskuorossa ja kirkkokuorossa. Hän oli ahkera ja toivottu esiintyjä.

Ylimäki oli aktiivinen toimija seurakunnassa ja seurakunnan luottamustehtävissä. 80-luvulla Ylimäki valittiin edustajaksi kirkolliskokoukseen. Hän osallistui myös virsikirjan uudistamistyöhön. Eläkkeellä Ylimäki oli perustamassa Alavudelle Veteraaniopettajat ry:n paikallisyhdistystä ja toimi
sen puheenjohtajana 20 vuotta. Ylimäki johti pitkään veteraanikuoroa. Reino Ylimäki sai työstään useita ansiomerkkejä. Vuonna 1982 Tasavallan Presidentti myönsi hänelle director musices arvonimen.

Reino harrasti ruoanlaittoa ja käsitöitä. Hän marjasti ja sienesti sekä hoiti puutarhaa. Metsä oli rentoutumispaikka. Reino Ylimäki sai puolisonsa Anna-Liisan kanssa kolme lasta. Lastenlapsia on kahdeksan ja lastenlastenlapsia kuusi. Perhe oli hänelle tärkeä ja rakas. Hän oli pitkään puolisonsa omaishoitaja. Viime ajat hän asui puolisonsa kanssa Rantakodossa.