Ope suosittelee: Mälsiä mäyriä ja arkeologiaa

Tästä opin
Mielestäni hyvä lastenkirja on sellainen, josta aikuinenkin pitää. Kirjastonhoitaja suositteli tätä kirjaa, jonka sain lainaksi koko luokalleni. Tykkäsimme. Tarina hassuista sisaruksista ja mälsistä mäyräpahiksista on hieman vallankumouksellinen. Oppilaat pitivät kirjan huumorista ja aikuinenkin nauroi jutuille. Sarjasta on ilmestynyt suomeksi neljä osaa.
John Dougherty: Hajupommi & Ketsuppinaama ja mälsät mäyrät. Suom. Maarit Varpu. Aurinko-kustannus 2018.

 

Tähän haluan tarttua
Olen historiaan erikoistunut luokanopettaja ja saan toivottavasti ensi vuonna opettaa viitosille historiaa. Suuri Pohjan sota on aikakautta, jota vielä opetetaan alakoulussa. Pidän Teemu Keskisarjan tyylistä. Historian opetuksessa tarvitaan kiinnostuksen ja innostuksen herättämiseksi tarinoita ja kertomuksia. Keskisarja valottaa historiaa ja myös taisteluja erilaisista näkökulmista eikä kulje aina myötävirtaan.
Teemu Keskisarja: Murhanenkeli. Suuren Pohjan sodan ihmisten historia. Siltala 2019.

 

Tästä innostun
Luen jonkin verran dekkareita. Pidän varsinkin englantilaiskirjailija Griffithsin Ruth Galloway -sarjasta. Päähenkilö on sympaattinen hahmo, terävä-älyinen, hieman ylipainoinen arkeologian tohtori ja luututkija. Tässä sarjan kuudennessa kirjassa hän tutkii ilmeistä menneisyyden lapsenmurhaa. Ruthilla on pientä sutinaa komisarion kanssa, ja hymähtelen kirjoissa pilkahtelevalle huumorille. Kirjailija ei mässäile kauhulla eivätkä tarinat tule yöuniin.
Elly Griffiths: Kadonneet ja kuolleet. Suom. Anna Kangasmaa. Tammi 2019.

 

Vinkit antoi Naantalin Karvetin koulun nelosten luokanopettaja Katja Mäntylä. Häntä inspiroi erityisesti nuoruutensa, 1970-luvun, musiikki.