Oikeastaan koulussa kiinnosti kaikki: kielet, musiikki, liikunta, biologia, fysiikka, historia ja eritoten matematiikka, listaa Sari Multala.
– Ainoastaan uskonnosta en hirveästi välittänyt. Siinä keskityttiin minusta liikaa omaan uskontoon. Olisin halunnut oppia enemmän muista uskonnoista.
Tiedonjanoinen koululainen oli myös innokas ja kovaääninen laulaja. Kolmannen luokan hän aloitti Pelimannin ala-asteen musiikkiluokalla Helsingin Kannelmäessä.
Neljännen ja viidennen luokan opettaja Varpu on jäänyt Sarin mieleen kannustavana ja aikaansa edellä olleena opettajana.
– Varpun huomissa toteutimme isoja projekteja, suuritöisiä musikaaleja. Teimme kaikenlaista musikaaleihin liittyvää muillakin kuin musiikin tunneilla. Varpu toteutti ilmiöoppimisen ajatuksia jo 1990-luvulla.
Peruskoulun jälkeen Sari aloitti opinnot Mäkelänrinteen lukiossa tavallisella linjalla. Hän suoritti lukion normaalin oppimäärän kolmessa vuodessa ja treenasi samaan aikaan vakavissaan purjehdusta.
Purjehduksen lisäksi Sarilla ei ollut mielessään selvää urapolkua, joten hän haki Kauppakorkeakouluun. Siellä ei tarvinnut heti valita pääainetta.
– Halusin koulutuksen, joka valmistaisi moneen. Jälkikäteen ajatellen valinta oli oikea. Kauppakorkean opeista on ollut hyötyä kansanedustajan työssä.
Tulevaisuuden koululta Sari toivoo tunnetaitojen ja luovuuden painottamista. Työ digitalisoituu hurjaa vauhtia, mutta luovuudessa koneet eivät vastaisuudessakaan päihitä ihmistä.