Jäsenelle nyt: OAJ:n tapaturmavakuutus säästi tuhansia euroja

Viime elokuussa Tanja Palosaari oli metsässä pyöräilemässä, kun epätasainen maasto yllätti. Palosaari teki komean ilmalennon ja loukkasi polvensa. Kivusta huolimatta hän pääsi omin avuin kotiin.

Maanantaina viikonloppuisen turman jälkeen polvi oli yhä kipeä, mutta Hyvinkäällä Tanssikallion päivähoitoyksikön johtajana työskentelevä Palosaari sinnitteli vielä seuraavan viikon töissä. Viikonloppuna kipu yltyi niin, että hän varasi ajan yksityiselle lääkäriasemalle.

Palosaari pääsi heti maanantaina ortopedin pakeille, joka epäili polven kierukan vahingoittuneen. Diagnoosin varmistukseksi tarvittiin magneettikuvat.

Palosaari mietti, korvaakohan OAJ:n tarjoama Turvan vapaa-ajan tapaturmavakuutus tällaisen vamman kuvausta ja hoitoa.

– Soitin Turvaan, jossa virkailija piti korvausta hyvin todennäköisenä. Hän lupasi kiirehtiä päätöstä. Otin riskin ja menin suoraan magneettikuvaan. Kun tulin kuvauksesta, korvauspäätös oli jo tehty.

 

Kuvista selvisi, että polvi vaati leikkausta. Leikkausaika järjestyi muutaman viikon päähän.

– Sinnittelin ne viikot särkylääkkeen voimin ja tein töitä sen mukaan kuin pystyin.

Leikkaus sujui hyvin, ja vakuutus kustansi leikkauksen jälkeisen fysioterapian. Nyt muutama kuukausi tapaturman jälkeen polvi on juoksukunnossa.

Palosaari laskee säästäneensä tapaturmavakuutuksen ansiosta tuhansia euroja.

– Olen tyytyväinen hoitoon ja siihen, miten nopeasti kaikki järjestyi. Uskon, että julkisella puolella olisin vielä leikkausjonossa.

 

Anu Vallinkoski