Kuukauden kysymys: Millaista täydennyskoulutusta haluaisit? Saatko täydennyskoulusta mielestäsi tarpeeksi?

Toukokuun kysymykseen vastanneet toivoivat koulutuksia esimerkiksi turvallisuuteen ja oppijan kohtaamiseen liittyen.

 

Täydennyskoulutus pitää olla helposti saavutettavissa. Etäyhteyksin on helppo osallistua mutta lähitapaaminen antaa enemmän.

Irene Tarkiainen

 

Toivoisin työn ohessa mahdollisuutta pätevöityä luokanopettajasta varhaiskasvatuksen opettajaksi tai varhaiskasvatuksen erityisopettajaksi. Nykyinen opiskelupolku on mahdoton työn ohessa.

Jaana Kapsoritakis

 

Kaipaisin erityisesti kuvataiteenopettajille suunnattua kemikaalikoulutusta. Siis sellaista, jossa on päivitettyä tietoa nykyään kuvataiteessa käytettävistä kemikaaleista ja niiden käyttöturvallisuusriskeistä.

Satu Joutsensalo

 

Niin kouluihin kuin vakaan ja muihin kasvatus- ja koulutuslaitoksiin tarvitaan vahvempaa nepsy-osaamista. Oppilaiden haastavalta näyttävä käytös on usein reaktiivista, reagoimista ulkopuolisiin ärsykkeisiin.

Liisa Ruoko

 

Olen ollut onnekas, sillä koulussamme ja kunnassamme tuetaan ja kannustetaan kouluttautumaan. Kouluttautuminen on tukenut työssäjaksamistani ja pitää minut vireänä.

Ritva Kyllönen

 


 

Kesäkuussa kysymme, mikä on mieleenpainuvin lahja, jonka olet saanut oppilailta lukukauden päättyessä. Millaisia ajatuksia lahjat herättävät?

Lähetä vastauksesi 27.5. mennessä osoitteeseen opettaja@oaj.fi. Kirjoita aihekenttään Kesäkuun kysymys. Allekirjoita vastaus omalla nimelläsi (etunimi ja sukunimi). Julkaisemme vastauksia sitaatteina vastaajan nimellä. Arvomme kaikkien vastanneiden kesken palkinnon.

Arvonnan voittaja saa valita joko olkalaukun, pellavapyyhkeet tai pannunalusen.